Fashion Week

Dior's universum van de Haute Couture herfst-winter 2020-2021 onthuld

De eerste volledig digitale coutureshow van Dior was als sprookjesachtige magie met twinkelende ontwerpen.
Reading time 2 minutes
© Dior

Het Franse modehuis Dior stond dit seizoen, van de Haute Couture herfst-winter 2020-2021, voor een grote uitdaging: niet eerder dook het iconische Huis zo gefocust de filmwereld in. Sinds dit jaar is de coutureshow volledig digitaal gegaan als gevolg van de pandemie. De film getiteld Le Mythe Dior, speciaal geregisseerd voor het Huis door Matteo Garrone, de emblematische Italiaanse filmmaker die onlangs Pinocchio ondertekende, doet zijn naam eer aan. De exclusieve film neemt je mee naar een wereld vol dromerige mysterie en sprookjes-magie, met zeemeerminnen, romantiek en een bos als decor.
 
De virtuoze miniatuurcreaties van het Atelier komen tot leven als bij toverslag, reizend door een dromerig, fantasierijk universum. Het moment van betovering belichaamt een ware alchemie van de Dior-droom. Het is een eerbetoon aan het Théâtre de la mode, een uniek evenement dat in 1945 werd geïnitieerd om de Franse couture over de hele wereld te promoten, en Parijs, meer dan ooit, als de ongeëvenaarde hoofdstad van de haute couture.
 
De betoverende collectie benadrukt het nobele karakter van de ambachtelijke poëzie die deze uitzonderlijke creaties heeft gebeeldhouwd, gevormd, geborduurd en gesublimeerd. Met de creatie van deze 37 boeiende silhouetten wilde Maria Grazia Chiuri het werk en de reizen van vijf muzes laten zien: Lee Miller, Dora Maar, Dorothea Tanning, Leonora Carrington en Jacqueline Lamba.

Ontdek de key Autumn-Winter 2020-2021 Haute Couture-looks

/

Foto's: © Dior

Lees ook

Aanbevolen voor jou