Fashion Week

PFW: Haider Ackermann's dialoog tussen vormen, kleuren en lijnen

De lente-zomer voor 2020 wordt puur, minimalistisch met color blocking en een grafisch streepje bloot.
Reading time 1 minutes

Haider Ackermann is een zekerheid in de modewereld. Trouw aan zijn filosofie van "less is more", speelt de Colombiaanse ontwerper op androgyniteit voor zijn collectie voor de lente-zomer 2020. 

De getailleerde jas en broek en in het bijzonder de smoking, worden nonchalant gedragen, vaak ingesnoerd met een maxi lederen riem in minimalistisch zwart of een contrasterende zebraprint. Dit seizoen introduceert Haider "strategische" bezuinigingen op de levensduur van de jassen. Truien lopen uit in een waaier van contrasterend satijn. Tops en crop tops gemaakt uit kleurrijke stoffen gemodelleerd in banden, haast als bralettes die zich om de borst tot rond de schouders en vervolgens de taille wikkelen. De huid komt tevoorschijn van achter een delicaat zijden pantser, waarvan het patroon ook terugkeert als colorblocking in avondjurken. Nieuw voor de lente-zomer 2020 collectie zijn de technische stoffen, die vaak terugkeren in de bovenkleding: van de stofjas, trenchcoat, tot cargobroek en bermuda. Alles is monochroom, in lichtgrijs met gele neon details. Tijdens de laatste passage van het defilé ligt de focus op prints en kimono's, vergezeld van een obi-riem in polka dots of dierenprint. 

Een dialoog tussen structuur en comfort, exotisme en puurheid, waarvan de sublieme mix alleen toegeschreven kan worden aan Ackermann.

/

Lees ook

Aanbevolen voor jou