Fashion Week

De volgende Haute Couture Fashion Week gaat volledig digitaal

Het evenement onderging veranderingen als gevolg van het coronavirus.
Reading time 3 minutes

In navolging van de traditionele volgorde van de modekalender, heeft de Fédération de la Haute Couture et de la Mode zojuist aangekondigd dat er een online versie van Paris Haute Couture Week zal plaatsvinden van 6 tot 8 juli 2020.

De shows zouden oorspronkelijk plaatsvinden van 5-9 juli, een week na de herenmodeweek. In mei zette de Franse modeorganisator van 9 tot 13 juli een online showcase op voor herencollecties.

Dit betekent dat haute couture dit seizoen digitaal te zien zal zijn op basis van afbeeldingen en video's, op een speciaal platform. De officiële kalender zal wel op dezelfde manier gevolgd worden.

 

Elk merk wordt vertegenwoordigd in de vorm van een creatieve video. Extra info kan worden geraadpleegd in een redactionele sectie op het platform. Dit alles zal op grote schaal worden gedeeld op de belangrijkste internationale medianetwerken.

Naar verluidt is de federatie van plan verschillende technici en andere partners te betrekken, die later zullen worden onthuld. Eind maart, toen de coronaviruspandemie in Frankrijk verergerde, annuleerde de federatie de zomerpresentaties. De herenmodeweek was gepland van 23 tot 28 juni. Modegroepen en onafhankelijke ontwerpers hebben besproken hoe fysieke shows kunnen worden vervangen, uiteraard het belangrijkste onderdeel om een collectie te presenteren.

 

 

 

De Paris Haute Couture Week zit de laatste jaren in de lift met een toenemend aantal merken. Vorig seizoen keerde Bouchra Jarrar terug naar de officiële haute couture-kalender en Julie de Libran was een van de uitgenodigde leden.

De hoogtepunten van juli zouden de samenwerking zijn tussen Sacai's Chitose Abe en het huis van Jean Paul Gaultier, de eerste sinds de naaister in januari met pensioen ging. De collectie staat gepland voor januari 2021. Balenciaga, dat in juli na een afwezigheid van 52 jaar aankondigt het haute couture een nieuw leven in te blazen, komt ook terug.

Giorgio Armani zei dat de Armani Privé-show wordt uitgesteld tot januari 2021 en niet langer wordt gehouden in Parijs, waar de ontwerper zijn haute couture-collecties al jaren tentoonstelt, maar in Milaan, op het hoofdkantoor aan de Via Borgonuovo, Palazzo Orsini do XVII eeuw.

 

 

 

 

Lees ook

Aanbevolen voor jou