Fashion Week

CPHFW: Baum und Pferdgarden AW20

Baum und Pferdgarten onthulde gisteren zijn nieuwste collectie tijdens de Kopenhagen Fashion Week. De inspiratie van het designerduo was het universele gevoel van eenheid dat bestaat op muziekfestivals.
Reading time 1 minutes

Het kleurenpalet, de stoffen, stijlen en prints weerspiegelen de eclectische energie die festivals met zich meebrengen. Aardse tinten mosgroen, schors bruin, amber en camel botsen met moderne tinten neonoranje, sorbetroze, zonnig geel en mistig blauw.

De oranje inktstippen op zwart roepen het beeld op van aanstekers die eenstemmig de lucht inzwaaien. Een met pen getekend beeld van een houtnerf weerspiegelt dan weer de natuurlijke omgeving die vaak de festivals omringt. 

Baum und Pferdgarten gelooft sterk in het belang van de circulariteit en werkt aan een grotere verantwoordelijkheid in alle aspecten van hun bedrijfsvoering. Ze hebben als doel de negatieve impact van elke collectie op het milieu voortdurend te verminderen. De wintercollectie van 2020 is alvast een stap in de juiste richting. Meer dan 50% van deze collectie bestaat uit stoffen die gemaakt zijn uit verantwoorde vezels, waaronder organisch katoen en gerecycled polyester. Ook duurzame wol, EcoVeroTM en TencelTM komen aan bod. Alle verantwoorde stukken worden voorzien van een extra tag en worden online gemarkeerd met een speciaal pictogram.

/

Lees ook

Aanbevolen voor jou