Fashion Week

Bruidsmode trends voor 2020 afgekeken van de catwalk

Bridezilla's, weddingplanners of toevallige passanten die wel eens luidop dromen van 'the big day': ziehier de trends voor bruidsmode in 2020. Geïnspireerd op de Haute Couture Week in Parijs.
Reading time 5 minutes

Het is nooit te vroeg om uit te kijken naar een bruidsjurk. Zelfs al laat die ring nog op zich wachten. De Haute Couture Week in Parijs doet ons al dromen van die grote dag, want traditiegetrouw eindigt elke show met een bruidslook. Dit seizoen doen huizen als Chanel, Dior, Givenchy en Valentino een gooi naar 'het perfecte trouwkleed'. Met als resultaat  een reeks bruidsmode die ongetwijfeld in de smaak valt bij modebewuste bruidjes. Trends als klassiek kant, asymmetrische schouderpartijen, romantische tule en zelfs het mannenkostuum worden massaal verwacht deze zomer. Durf jij uit je comfortzone te stappen en een fashion statement te maken op weg naar het altaar? 

Trouwen voor de wet kan soms een uitdaging zijn om een geschikte bruidslook te vinden. Soms moet je het helemaal niet ver zoeken. Vraag maar aan Emily Ratajkowski, die haar ja-woord gaf in een twee-delig pak van Zara van 200€. Een zijden kostuum of broekpak is dè nieuwe white dress voor de moderne bruid. Deze witte zijden look van Givenchy oogt edgy, klassiek en comfortabel tegelijk. 

Trouwkleed van Givenchy Haute Couture lente-zomer 2020

Welke stof schreeuwt er nog meer 'I do' dan maagdelijk wit kant? Dit seizoen vind je bij Chanel een collectie vol witte jurken die de klassieke bruidsjurk zelfs overtreft. Het opstaand kraagje en lange mouwen zorgen voor een ingetogen look, terwijl de aansluitende vorm tegenwicht biedt met heel veel vrouwelijkheid. Deze bruidsjurk vraagt om een unanieme 'ja' van de schoonfamilie.

Trouwkleed van Chanel Haute Couture lente-zomer 2020

Niets is teveel voor de bruid die haar gasten voor een onvergetelijk feest uitnodigt, van een exclusieve locatie tot gecoördineerde outfits van bruidsmeisjes tot een cameraploeg die elke stap in beeld brengt. Liefst in een jurk die 'prinses met ballen' uitschreeuwt?. Met weelderige lagen tule en een gewaagd transparant, asymmetrisch keurslijfje, komt deze Dior-jurk wel in aanmerking voor een aflevering van 'Bride Wars'. 

Trouwkleed van Dior Haute Couture lente-zomer 2020

Je bent een onverschrokken bruid die er niet voor terug deinst om je liefde voor kunst ook op je grote dag te laten uitschijnen. Geen keurslijf kan je tegenhouden. Misschien trouw je wel in een galerij of op een unieke locatie van architecturale hoogstandjes. Eén ding is zeker, niemand zal ooit kunnen raden in welke onconventionele bruidsjurk jij aan het altaar verschijnt. En allerminst deze couture bruidsjurk van Givenchy.

Trouwkleed van Givenchy Haute Couture lente-zomer 2020

Het statement van de anti-bruid is zo bevrijdend, omdat het alle regels en tradities aan zijn laars lapt. De perfecte gelegenhuid om uit te drukken wie je echt bent, laat deze Valentino-bruidsjurk daarvan een mooi voorbeeld zijn. Hoewel het grootste deel van de jurk nog steeds wit is, maken de zwarte panden, de roze handschoenen en felle make-up het trouwkleed uniek.

Trouwkleed van Valentino Haute Couture lente-zomer 2020

Als je op zoek bent naar bruidsmode die een weloverwogen dosis drama met romantische onschuld combineert, dan heeft Givenchy misschien wel de perfecte jurk (gepresenteerd door niemand minder dan Kaia Gerber). Terwijl de XL voile/sleep het summum is van de meest traditionele (bijna ouderwetse) bruidsmode, geeft de lichte crochet met ontblote schouders het geheel een verrassende, speelse touch.

Trouwkleed van Givenchy Haute Couture lente-zomer 2020

De perfecte combinatie van modern en klassiek, deze tweedelige  look van Chanel. De bolero verdwijnt onderweg van het stadhuis naar de receptie, waar de bruid verder de nacht in swingt in deze fifties geïnspireerde laagjesjurk. 

Trouwkleed van Dior Haute Couture lente-zomer 2020

Het leukste aan een trouwfeest op het strand schuilt in de vrije dresscode en het blootvoetse dansen tot in de vroege uurtjes. De relaxte bohémienne bruid voelt zich op haar mooist in een eenvoudige, tijdloze en romantische jurk. Deze creatie van Dior voldoet perfect aan de omschrijving. Combineer met een eenvoudige sandaal met knooplintjes, een tiara en eventueel gouden handjuwelen.

Trouwkleed van Dior Haute Couture lente-zomer 2020

Lees ook

Aanbevolen voor jou