Fashion Week

PFW: Olivier Rousteing en zijn tiener nostalgie als inspiratie voor Balmain

Een eerbetoon aan de tienerjaren van Olivier Rousteing. Het resultaat is kleurrijk, explosief, poppy en bijzonder catchy.
Reading time 2 minutes
/

Jaren zijn verstreken sinds de Provençaalse jongeman, Olivier Rousteing (creatief directeur Balmain), zijn benen losgooide op zijn favorite nummers van Destiny's Child, Britney Spears en Christina Aguileira. De herinneringen aan zijn zogenaamde scratchat muziek, die onweerstaanbaar was en getypeerd door de übersexy stijl met ontbloot decolleté, korte jeansjacks en lange trapeze-jurken in zijde met een grote portie bling. Tout court: zijn jeugdjaren als inspiratie voor Balmain’s collectie voor de lente-zomer 2020. Juwelen en decoraties die de jurken als het ware doen oplichten, werden gemaakt in samenwerking met Diamond Foundry, een bedrijf waarvan de productie volledig vrij is van koolstofuitstoot. Oversized jassen met uitgesproken schouderpartijen, het handelsmerk van het Franse modehuis, worden nu gecombineerd met een strakke broek die wijd uitloopt zoals in de jaren 70 sfeer. Verder zien we ook referenties naar de jaren 80 in silhouetten met hoge taille en overalls à la Grace Jones, in zwart en oranje zijde of zwart-wit gestreept, vergezeld van XL smokingjassen. De shirts met schoudervullingen maken een  comeback en worden gecombineerd met multi-pocket broeken. De hele collectie is opgebouwd rond een haast obsessieve nauwkeurigheid van geometrie en symmetrie van lijnen en kleuren. De prints zijn optisch, grafisch, bijna psychedelisch en geven hier en daar een trompe l’oeil effect. Het hele defilé is een fel chromatische explosie: helder wit, zwart, elektrisch blauw, vlammend rood en citroengeel. 

Een eclectische collectie die barst van energie, kleur en durf. Olivier Rousteing bewijst opnieuw dat hij houdt van experimenteren en is niet verlegen om zijn muzikale guilty pleasures uit de pop jaren van 2000 van onder het stof te halen.

Lees ook

Aanbevolen voor jou