Deco

Klein wonen kan efficiënter: IKEA ontwerpt een limited streetstyle interieurcollectie

Inspiratiebron voor SAMMANKOPPLA is het straatleven in Bangkok - waar alles mogelijk is en waar imperfectie juist perfect kan zijn. Dit in combinatie met IKEA’s expertise in het creatief inrichten van kleine stedelijke ruimtes, resulteert in een limited streetstyle collectie lampen, kussens en meubels met gedurfde patronen. Willen we alles over weten, dat snap je wel.
Reading time 2 minutes
© IKEA

Recycling en het geven van een nieuwe functie aan alledaagse producten staan in teken van de collectie die IKEA in samenwerking met de Thaise modeontwerpers Greyhound Original heeft ontworpen. Het houndstooth-patroon, een vaak gebruikt patroon in de traditionele Thaise weeftechniek, speelt de hoofdrol in de collectie. Het fraaie patroontje werd toegepast op moderne materialen en is onder andere terug te vinden op de tassen en vloerkleden.

Het Zweedse woonwarenhuis kiest voor duurzaam, en daar kunnen we alleen maar lof voor uitspreken. Al tijdens de Democratic Design Days 2019 sprak IKEA uit dat ze vanaf 1 januari 2020 single use plastic bannen in de winkels over de gehele wereld, en dat ze in 2030 alleen nog maar willen werken met gerecyclede materialen. In het kader van duurzaamheid hebben ze voor de SAMMANKOPPLA collectie naast de oorspronkelijke natuurlijke vezels, ook deels gerecycleerde materialen gebruikt, zoals pet-flessen. Het kleed heeft aan de onder- en bovenkant een omgekeerd patroon, waardoor je het op twee manieren kan gebruiken.

1594370083536884 ikea sammankoppla ph169243
© IKEA

Een andere manier van sustainability voor het woonwarenhuis, is slim inrichten. Met het stalen kamerscherm uit de reeks creëer overdag een handige werkplek voor echte focus, ’s avonds rol je het scherm aan de kant en kun je weer je gang gaan. Ideaal dus voor de tiny places. De lampen lijken op oude plastic flessen met een industriële twist en zorgen voor een moderne sfeer in huis. En met een trui als hoes krijgt de stoel een hele nieuwe, opvallende verschijning. Er zitten bovendien zakken in voor je afstandsbediening of telefoon.

"Recycling, reusing, and creative re-purposing processes, and has been designed to be multifunctional and affordable", schrijft het Zweedse warenhuis. En daar is dus niks over gelogen.

Onze SAMMANKOPPLA favorieten

/

Foto's © IKEA

SAMMANKOPPLA is vanaf augustus verkrijgbaar in alle Belgische IKEA winkels.

Lees ook

Aanbevolen voor jou