Deco

Hoe vier je je verjaardag in quarantaine?

Helaas geen verrassingsfeestje georganiseerd door je vrienden of familie dit jaar. Met deze tips maak je er zelf een leuke verjaardag van.
Reading time 3 minutes

Je verjaardag valt midden in de lockdown en je bent de virtuele feestjes op HouseParty en Zoom intussen beu? Specialist in evenementen Candice Chetrit ( @candice_event ) geeft ons advies voor een onvergetelijke verjaardag in quarantaine.


Hoe kan je je appartement een feestelijke sfeer geven als u er langer dan 45 dagen aan vastzit?

Verplaats eens je meubels, het zal de sfeer van de kamer volledig veranderen. Doe alsof je 15 mensen in huis hebt! Met een paar ballonnen creëer je heel snel een feestelijke en kleurrijke sfeer. Vervolgens heb je bloemen nodig: ga rozen en madeliefjes plukken op het balkon of in je tuin en zet ze op tafel. 

Een feestelijke maaltijd?

Met de lockdown zijn we allemaal enigszins chef-koks in opleiding geworden. Dus waarom niet eens een Aziatisch gerechtje proberen waar je bijna de ganse dag voor in de weer bent: sushi, loempia's, tempura, buns... Het ontspannend effect van koken, en zeker voor je quarantaine-buddy is niet te onderschatten! Voor telewerkers die geen tijd hebben overdag, is homemade pizza 'delivery style' een leuk alternatief: maak het deeg zelf en serveer met verschillende toppings, zodat iedereen zijn eigen pizza kan maken.

Hoe kan je de kleinsten van het gezin een leuke verjaardag bezorgen en doen vergeten dat ze dit jaar niet met hun vriendjes zullen vieren?

Door een activiteit te doen die je niet vaak doet. Dat maakt die verjaardag in lockdown sowieso speciaal, ook wanneer thuis gevierd. Waarom geen workshop tuinieren voor kids: zaadjes planten in een mooi gedecoreerde en beschilderde pot. Of maak t-shirts of versier een pet met viltstiften en strass-steentjes. Als je niets van extra materiaal in huis hebt, dan is dit een handig truucje om kinderen bezig te houden: maak zout deeg, een eenvoudig, zelfgemaakt deeg dat je kan beschilderen en decoreren eens het hard is. En natuurlijk heb je een verplicht nummertje dansen of karaoke nodig die dag!


Een idee voor een verjaardagstaart?

Ik houd van opgerolde cake, met chocolade, aardbei en banketbakkersroom of jam...Een onweerstaanbare klassieker. Maar deze tiramisu scoort ook altijd.


En wat bij gebrek aan tijd?

Op het web vind je tal van leveranciers om je verjaardagsfeestje aan te kleden: van bloemisten, tot take-away gerechten van sterrenchefs en cocktails aan huis geleverd. 

Lees ook

Aanbevolen voor jou