Art & Culture

Wat heeft de 7-jarige Blue Ivy dat Beyoncé niet heeft?

Zeven jaar oud en nu al een award op haar naam staan. Blue Ivy mag zichzelf officieel songwriter noemen. Haar nummer 'Brown Skin Girl' viel afgelopen week in de prijzen tijdens de Soul Train Awards.
Reading time 2 minutes

Op zevenjarige leeftijd al bekroond worden als songwriter? Het kan! Althans, als je de dochter bent van Beyoncé en Jay Z. Blue Ivy Carter heeft namelijk net de Ashford & Simpson Songwriter's Award in de wacht gesleept, tijdens de Soul Train Awards. Dankzij het nummer Brown Skin Girl, die  Blue samen met haar mama Beyoncé schreef, mag ze zichzelf de jongste award-winnaar noemen.

'Brown Skin Girl' verscheen in 2019 als track van het album 'The Lion King: The Gift' ter gelegenheid van de remake van de film 'The Lion King'. In die film speelt Beyoncé ook de stem van Nala èn zingt ze dus ook de soundtrack van deze nieuwe Disney-klassieker.

De aanstekelijke hit, die Blue en Beyoncé dus samen schreven, klinkt als volgt: "Donkere meid, je huid is als een parel. Het beste ter wereld, ik zou je nooit voor iemand anders ruilen." In juli al klom het nummer tot in de Billboard's top 100 van de meest beluisterde liedjes.

En toch is dit niet het debuut van de piepjonge songwriter. Twee jaar geleden werkte ze samen met haar vader Jay Z mee aan het bonusnummer "Blue's Freestyle / We Family" van het album "4:44". Met de overwinning van deze Ashford & Simpson Songwriter's Award, hopen de fans nu al op een Grammy voor Blue nog voordat ze 10 jaar is.

1574611829769976 gettyimages 911550756
Jay Z, Blue en Beyoncé - Getty Images.

Lees ook

Aanbevolen voor jou