Art & Culture

Waarom naar Art Brussels gaan?

De 37ste editie van Art Brussels (25-28 april) gaat van start. Hier een overzicht.
Reading time 3 minutes

Vanaf morgen gaat de 37ste editie van Art Brussels van start. Onder één dak -namelijk dat van Tour en Taxis- krijg je een overzicht van het meest vooraanstaande talent dat België in huis heeft. De grootste kunstgalerieën etaleren hier hun belangrijkste kunstwerken. Iets wat een kunstliefhebber dus zeker niet mag ontgaan, toch? 

De beurs Art Brussels verfijnde dit jaar zijn selectie en schroefde het aantal exposerende galerieën terug van 200 naar 150. Ook werden de werken opgedeeld vier verschillende secties: 'Discovery', 'Prime', 'Rediscovery' en een subcategorie 'Solo'.

In de loop van de tijd onderscheidde Art Brussels zich van de overbevolkte, wereldwijde kunstscène, door enkel in te zoomen op zijn meest opkomende talenten. Op de beurs vind je een persoonlijke, meer passionele benadering van hedendaagse kunst terug, los van de huidige commerciële trends op andere grote beurzen. En dat trekt een eigen publiek van fans en verzamelaars aan. Dat aspect maakt de beurs net interessant, ze neemt risico's door te kiezen voor kunstenaars waarvan de roem internationaal nog moet worden bevestigd.

Elke nieuwe editie van Art Brussels trekt de nieuwste trends op de hedendaagse kunstmarkt in twijfel. Dit jaar zorgt  de nieuwe sectie, 'Invited' voor eeen aantal werken van kunstgalerieën die niet door het selectieproces paseerden, maar toch wel groot talent in huis hebben. 

Het publiek van Art Brussels telt gemiddeld 24.000 bezoekers per jaar. Voornamelijk Belgische verzamelaars, kunstliefhebbers en professionals uit de sector. En evenveel Belgen als buitenlanders. Ook wordt het pubiek er steeds jonger op. 

Art Brussels vertegenwoordigt 32 nationaliteiten die de 148 galerieën in huis hebben. Samen krijg je hier een overzicht op het werk van bijna 800 kunstenaars. De beurs etaleert de diversiteit en de hoge kwaliteit van de Belgische kunsthandel: van de meest gedurfde jonge kunstenaars tot meer gevestigde namen. En natuurlijk zijn ook de internationaal gerenommeerde galerieën zoals Zeno X, Xavier Hufkens, Tim Van Laere, Greta Meert, etc. van de partij. 


Ook de prijsklasse is erg uiteenlopend, zo is bijvoorbeeld het 'Discovery' gedeelte heel interessant. Hier kan je werk aanschaffen tegen een betaalbare prijs. Of misschien vind je wel een investering tussen de werken van het opkomende talent uit de 'Prime' sectie.

Laura de Coninck

ART BRUSSEL, 25-28 april,
Tour en taxi's, Avenue du Port 86c , 1000 Brussel, België.

/

Tags

bruxelles
exposition

Lees ook

Aanbevolen voor jou