Art & Culture

Waarom je de Belgische co-productie 'I AM NOT YOUR NEGRO' over #blacklivesmatter moet zien

Deze Belgische co-productie van een ijzersterke documentaire verbindt de zwarte geschiedenis die de Burgerrechtenbeweging uit de jaren zestig met het huidige #BlackLivesMatter. De docu is gedurende de komende 48u volledig gratis te bekijken op Dalton.be
Reading time 2 minutes
I AM NOT YOUR NEGRO (2016)

"One of the best movies you are likely to see this year", citeert The New York Times over deze Belgische co-productie die actueler dan ooit is in de huidige anti-racisme beweging die op sociale media viraal gaat onder de hashtag #blacklivesmatter. I AM NOT YOUR NEGRO is de komende 48 volledig gratis te bekijken op het streaming platform Dalton. 

Regisseur Raoul Peck vertrekt van een onafgewerkte roman van de Afro-Amerikaanse schrijver James Baldwin voor een reis door de zwarte geschiedenis die de Burgerrechtenbeweging uit de jaren zestig verbindt met het huidige #BlackLivesMatter. De tekst, geschreven in 1979, is helaas nog altijd heel actueel en bespreekt een racisme dat veel dieper geworteld is, een fundamenteel gevoel waarbij men de andere niet in zijn menselijkheid wil aanvaarden. De film is een treffend betoog op basis van archiefbeelden, filmfragmenten en actuele nieuwsbeelden die aan elkaar gepraat worden door de bezwerende stem van Samuel L. Jackson.

1591115173640113 schermafbeelding 2020 06 02 om 18.25.35
I AM NOT YOUR NEGRO

De bijzonder sterke documentaire I AM NOT YOUR NEGRO kan je de komende 48u volledig gratis bekijken op het platform Dalton via deze link.

I AM NOT YOUR NEGRO (2016)

Land productie: België - Verenigde Staten - Frankrijk - Zwitserland
Regisseur: Raoul Peck

Dalton.be is een Belgisch, online streaming platform, opgericht door Dalton Distribution, een filmdistributeur van documentaires, kortfilms en films. Je vindt er zowel nationale als internationale titels terug. Ook heel wat films van Belgische filmfestivals, Vlaamse filmproducenten en bibliotheken kan je hier streamen.

Lees ook

Aanbevolen voor jou