Art & Culture

Waarom iedereen nu droogbloemboeketjes maakt

De ouderwetse hobby droogbloemen maken, is helemaal terug. En wel om deze reden.
Reading time 2 minutes
© @laurenlewisliving_

Bloemen kopen is één, ze mooi houden is nog eens een tweede. Dat we massaal aan het droogbloem-schikken zijn geslaan in quarantaine, is dan ook niet zo gek. Ze passen perfect in het kader van slow living, je kunt je creativiteit de vrije loop laten en het is natuurlijk sustainable. Geen kraakverse bloemen, maar een boeketje dat vintage oogt, duurzaam en handig is voor als je weinig thuis bent.

Waar zien we ze in huis? Je kan ze oldschool samenbinden en aan het plafond of de muur hangen, maar ook tentoonstellen in een vintage vaas of in een robuuste lijst. Onze voorkeur gaat uit naar de eerste twee opties, want dried flowers gaan maandenlang mee en al die tijd blijven ze een lekkere geur verspreiden.

Zelf aan de slag

Lavendel, hortensia, starflower, waxflower, heide, limonium en varens zijn geschikte en kleurrijke bloemen om mee aan de slag te gaan. Zorg ervoor dat de bloem niet volledig in bloei is want anders zullen de bladeren minder mooi drogen. Begin met het maken van kleine bosjes bloemen en bind die vast. Zorg dat het dus niet verwikkeld raakt. Hang deze ondersteboven op in een goed geventileerde, donkere kamer. Et voilà! Nu is het een kwestie van wachten: het drogen kan tussen de één en acht weken duren, dus check af en toe of de bladeren al gedroogd zijn.

Qua decoratie kun je ze zo sober of uitbundig schikken als je zelf wil, maar bij deze wat inspiratie:

Lees ook

Aanbevolen voor jou