Art & Culture

Volle maan 24 juli 2021 in Waterman: verwacht veel flirten en relatieperikelen

Op vrijdagnacht 24 juli 2021 staat de volle maan in het luchtteken Waterman. Dat het in het weekend valt kán haast geen toeval zijn, want deze volle maan brengt ons flirten, verlangen en out and about zijn.
Reading time 3 minutes
© Instagram @artpvb @shhtephs

In astrologie worden onze energieshifts (of mood swings) in verband gebracht met de transitie van de maan in de signs (sterrenbeelden) en de fase. Mocht je je in de afgelopen dagen eerst on top of the world hebben gevoeld, maar vlak daarna weer een down dag hebben gehad, dan zou dat kunnen door de volle maan op 24 juli 2021 in Waterman. Vanaf twee dagen voor tot twee dagen na volle maan kun je iets van dit verschijnsel voelen.

Wát we dit keer dan voelen? Spiritueel reader Xanne Zellenrath deel haar kennis met ons: "Er kunnen met name op liefdesgebied ontwikkelingen spelen. De rebelse energie van de Waterman geeft ons zin in een nieuw avontuur. Verwacht een flirty weekend, verlangen en vuurwerk. Maar, laat je niet teveel meeslepen. Een summer fling kan jouw hoofd op hol brengen, maar behoed jezelf ook weer voor afscheid." Dat klinkt voor ons als dé Hot Girl Summer avond van het jaar...

"De dagen rondom de volle maan kan het lastiger zijn je emoties te duiden en te uiten waardoor enthousiasme kan resulteren in frustratie. Wees gewaarschuwd en probeer dit te voorkomen", aldus Xanne. "Waterman is tevens een vrij paradoxaal en eigenwijs teken. Deze volle maan kan daarom ook voor conflict zorgen op communicatief gebied. Probeer relatieperikelen te voorkomen, want vooral in de relationele sfeer liggen miscommunicaties op de loer."

Sinds 22 juli 2021 staat de zon in het nieuwe sterrenbeeldseizoen Leeuw. Wat deze combinatie ons brengt? "Leeuwen houden ervan om zich op te doffen. De combinatie met de flirty night door de volle maan in Waterman past dus als twee trommelstokken bij elkaar", vertelt Xanne aan L'Officiel. "Maar Leeuwen nemen ook kritiek snel persoonlijk. Zorg dus dat je jouw woorden goed afweegt. Laat de wereld ook niet alleen maar om jezelf draaien, maar bied jouw omgeving een helpende hand of fleur iemand op met een lief gebaar."

"Anderzijds kan de zon in Leeuw deze maan versterken door de focus volledig op jezelf te leggen. De vurige, krachtige Leeuw kan bijdragen aan persoonlijke groei en ontwikkeling. Geen tijd meer voor twijfel. Maak een keuze en weet dat je vrij bent om daar altijd weer van af te mogen wijken. Volg jouw intuïtie, laat het overdenken los en laat je meevoeren op de energie van dit luchtteken."

Tot slot is het bijzonder dat de volle maan dit jaar twee keer achterelkaar in Waterman staat. Naast 24 juli 2021, zal dat op 22 augustus 2021 hetzelfde zijn, wat betekent dat je langer de tijd hebt om je doelen te halen waarbij je dus de focus op jezelf legt. Volgens Xanne zal ook volgende maand deze energie nog aanwezig zijn, wat ons dus ook ruimte geeft om eventueel te reflecteren bij de volgende volle maan en meer helderheid te krijgen over dingen waar je deze maand nog geen duidelijkheid over krijgt.

Lees ook

Aanbevolen voor jou