Art & Culture

Volle maan 16 mei 2022 in Schorpioen: wees alert op kansen

De aankomende volle maan zal verschijnen op maandag 16 mei 2022. De maan staat dan in het teken Schorpioen. Rond deze datum zal je merken dat je omgeving en jijzelf rationeler bent, extraverter of misschien zelfs een tikkeltje arrogant. Hierdoor is de kans groter dat je botst met je omgeving of jezelf. Ook zullen er zich kansen voordoen waarover je snel zou moeten beslissen door de zonsverduistering.
Reading time 3 minutes
© Instagram @artpvb @ginaammarie

Op maandag 16 mei 2022 staat om 06.15 uur de volle maan in het teken Schorpioen. Het is bijzonder deze maand dat de volle maan dit keer gepaard gaat met een zonsverduistering, ook wel een eclips genaamd. De gevolgen van een volle maan zijn op aarde altijd merkbaar, maar dat zal door de verduistering nog versterkt worden. Dit astronomische fenomeen ontstaat wanneer de zon en maan in een directe lijn van elkaar staan. Hierdoor neemt de kracht van de zon af, en de kracht van de maan toe.

Spiritueel reader Xanne Zellenrath legde voor ons weer kaarten en deelt haar kennis over je kunt verwachten van de volle maan in mei. "Tijdens de volle maan staan we vaak stil bij de invloed van dit magische hemellichaam, maar ook de zon beïnvloed onze energie. Door de zon is er leven op aarde en ervaren we warmte. Het voedt in zeker zin de ziel van het leven op aarde. In de astrologie stelt men daarom dat een zonsverduistering het ego versterkt." Vandaar ook de toegenome extraverte uitingen.

Met een maan in het teken Schorpioen en met de zon in Stier kan je rekenen op conflict. Deze tekens zijn elkaars tegenpolen. "De Schorpioen staat ook wel bekend als het heftigste waterteken in de dierenriem. Standvastig, resoluut en rigide. Een teken dat alle emoties rationaliseert en zichzelf niet snel laat kennen. Net als de Schorpioen is de Stier ook een vurig teken. Koppig, direct en een echt gewoontedier. Tegelijkertijd heeft de Schorpioen ook een mysterieuze, diep gevoelige kant die openstaat voor sensualiteit en transformatie. In combinatie met de zonsverduistering zal je deze emoties extra hevig ervaren."

"Ook zorgt de zonne-energie voor verandering", legt Xanne uit. "Het brengt groei op aarde, en dus ook in jou. Door de zonsverduistering kan je het gevoel ervaren dat je stilstaat, dat je vastloopt of dat je groei stagneert." Probeer dan ook gedurende deze zonsverduistering je gedachten te kalmeren. Doe een mini-meditatie, laat je huis doorluchten en probeer zoveel mogelijk te aarden. "Dit doe je door naar buiten te gaan of door bijvoorbeeld te gaan werken in de tuin. Ook contact met dieren helpt. Doe wat voor jou prettig voelt, maar zorg voor een rustpunt."

Deze volle maan geldt: verstand op nul, blik op oneindig. De onrust, de diepe emoties of het oncontroleerbare enthousiasme zijn van korte duur. Het zal aanvoelen alsof je een kans hebt: het is nu of nooit. "Eclipsen zorgen voor transformatie en geven jou een extra zetje in de juiste richting. Heb je een keuze? Overdenk je mogelijkheden dan niet al te lang. Ga ervoor. En ook als je niet voor een keuze wordt gesteld is het zaak om met zelfvertrouwen jouw pad te vervolgen. Vermijd conflict en go with the flow."

Lees ook

Aanbevolen voor jou