Art & Culture

Ook celebrities protesteerden op straat tegen racisme: van Rihanna tot Ariana Grande

Verschillende celebrities kwamen op straat in Amerika, om samen te protesteren tegen racisme.
Reading time 7 minutes

Het coronavirus is het land nog niet uit, maar de straten van de Verenigde Staten lopen vol. De reden? Een kwestie die veel verder gaat dan de wereldwijde maatregel om thuis te blijven: gerechtigheid en racismebestrijding. Sinds 25 mei 2020, toen de Amerikaan George Floyd in Minnesota werd vermoord door een blanke politieagent, zelfs nadat hij had gezegd dat hij niet kon ademen, staat de VS in rep en roer: Amerikanen vinden dat het tijd is om massaal in opstand te komen. Ook celebrities gebruiken hun stem en volgers om de anti-racisme movement te steunen.

 

Amerikaanse sterren als Tinashe, Ariana Grande, Emily Ratajkowski, Tessa Thompson en Timothée Chalamet werden protesterend op straat gezien. Ondertussen namen ook Beyoncé, Rihanna en Tracee Ellis Ross ook initiatief op sociale media om hun mening te uiten over de situatie. Zie hieronder meer:

Tinashe

De zangeres deelde afbeeldingen van haar op Twitter op straat met het bord "Black Lives Matter".

 

Jaz Sinclair, Skye Marshall en Ross Lynch

De drie acteurs van de serie "The Strange World of Sabrina" trokken samen op protestbeweging en deelden foto's met een bord waarop stond "Black Lives Always Matter".

 

Ariana Grande

De zangeres deelde geen foto's van zichzelf tijdens het protest, maar gebruikte haar Twitter-account om verschillende informatie over de protestactie te delen terwijl ze mee demonstreerde met de rest van de States.

 

 

'Ariana Grande is een van de grootste artiesten ter wereld. Ze gebruikt niet alleen haar platform om haar woede te uiten over wat er gebeurde, ze ging zelfs de straat op met de rest van de demonstranten.”, zegt een volger @anthspears.

Emily Ratajkowski

Het model postte een foto van zichzelf met een bordje "dismantle power structures of oppression".

 

 

 

Halsey

De zangeres vertelde aan het nieuws dat de politie rubberen kogels gebruikte tegen protestanten: 'Ze schoten rubberen kogels af op ons. We zijn zelfs niet over de schreef gegaan. We hadden onze handen in de lucht, onbeweeglijk en toch gebruikten ze gas en bleven ze schoten lossen”. Later deelde ze nog dat ze ok was en niet gearresteerd, in tegenstelling tot zoveel anderen die werden opgepakt.

 

 

Tessa Thompson

De actrice bracht een video uit van protestanten die riepen: 'Dit is ons Amerika!'

 

Michael Jordan

De speler werd al protesterend op straat gespot.

 

Nick Cannon

De zanger deelde een foto op zijn Instagram-account tijdens een protest, van sweatshirt met de opdruk "Please, I can't breathe".

 

Naast deze bekende actie-voerders hebben zoveel anderen zich tot sociale media gericht om hun stem te laten horen.

Beyonce

De zangeres deelde een video op haar Instagram-account. 'We hebben gerechtigheid nodig voor George Floyd. We waren allemaal getuige van zijn moord op klaarlichte dag. We zijn gebroken en we walgen ervan. We kunnen deze pijn niet normaliseren. Ik praat niet alleen met mensen van kleur. Of je nu wit, zwart, bruin of iets daartussenin bent, ik weet zeker dat je je hopeloos voelt voor het racisme dat momenteel in de Verenigde Staten gaande is. Geen zinloze moorden meer. Niet meer zien dat mensen van kleur minder zijn dan mensen. We kunnen niet meer wegkijken. '

 

Rihanna

De zangeres deelde een foto van George Floyd op haar Instagram-account en zegt: 'De omvang van de verwoesting, woede en verdriet die ik voelde was op zijn zachtst gezegd overweldigend! Als ik zie dat mijn mensen dag na dag worden vermoord en gelyncht, ben ik diep geraakt in mijn hart. Tot op het punt dat je liever weg blijft van sociale media, gewoon om te voorkomen dat je opnieuw de pijn van het bevriezen van zijn adem hoort in de stem van George Floyd, die smeekte om zijn leven! "

 

 

"Als opzettelijke moord de juiste vergelding is voor "drugs "of "verzet tegen arrestatie"...wat is dan het juiste gevolg voor moord?"

Taylor Swift

Taylor Swift stuurde een tweet uit, als reactie op president Trump, wat resulteerde in haar meest gelikete post ooit. In de post zegt ze: 'Heb je tijdens je presidentschap, nadat je het vuur van de blanke suprematie en racisme aanwakkerde, de moed gehad om te doen alsof je moreel superieur bent vooraleer je met geweld dreigde? 'Als het plunderen begint, begint het schieten dan? Laten we in november stemmen.'

Cynthia Nixon

De actrice deelde deze afbeelding op Twitter en doneerde $ 1.000,00 aan het Minesotta Freedom Fund.

 

Lees ook

Aanbevolen voor jou