Art & Culture

Robert Pattinson de nieuwe Batman?

Van de rol van vampier naar superheld, dat is maar een kleine stap. Volgens 'Variety' zou Robert Pattinson wel eens de nieuwe Batman kunnen worden van de nieuwe film die in 2021 uitkomt.
Reading time 2 minutes

De geruchten gaan de ronde.... Na Ben Affleck en Christian Bale, zou Robert Pattinson mogelijk de volgende acteur zijn die de rol van Batman en het redden van Gotham City voor zijn rekening neemt. Volgens Variety is de acteur in volle onderhandeling om de nieuwe gemaskerde heldenrol voor de film van Matt Reeves te vertolken. Al werd het nieuws nog niet bevestigd, is het wel geweten dat Robert Pattinson deel uitmaakt van de shortlist van kandidaten voor de rol, en dat hij een van de favorieten is van de productie. Verder staan ook de acteurs Nicholas Hoult, Armie Hammer en Aaron Taylor-Johnson op die lijst. 

Misschien lijkt zo'n jonge acteur een minder voor de hand liggende keuze? Maar volgens Ecran Large verklaarde Matt Reeves op zoek te zijn naar een jongere acteur voor de rol. Hij wil dat de nieuwe Batman zich eerder als een detectieve gedraagt. In een interview in Hollywood Reporter zei hij het volgende over deze nieuwe invulling:  "Deze Batman is meer in detectieve modus dan hij was in de vorige films. In de strips komt dat aspect vaker aan bod. Daarin wordt hij verondersteld de beste detectieve ter wereld te zijn en dat komt in de films niet naar voren. In deze film wil ik echt dat hij op zoek gaat naar criminelen en een misdaad probeert op te lossen. Zo bouwt het personnage een verhaallijn op en komt hij dan uiteindelijk toe aan zijn transformatie. Wordt vervolgd dus!

Lees ook

Aanbevolen voor jou