Art & Culture

Op dit nieuwe platform ontdek je het werk van 1.500 Belgische creatievelingen

Onze modeontwerpers, designers, kunstenaars, schrijvers, muzikanten, game developers en ander creatief talent vinden we overzichtelijk terug op het nieuwe ‘Ik Koop Belgisch’-platform. Om het online shoppen nu nog makkelijker te maken.
Reading time 2 minutes
© Lee and Me

Het ikkoopbelgisch-platform bestaat al zo'n vijf jaar, maar is sinds de impact van de coronacrisis meer dan ooit relevant en welkom in België. Flanders DC kwam daarom op 10 juni met een vernieuwde website om de Belgische mode in de kijker te zetten, naast de #ikkoopbelgisch-sticker die op de winkelruiten plakt wanneer het hoofdkantoor in België gevestigd is. Op onze beurt kunnen we het werk van de lokale artiesten, ontwerpers en merken ontdekken en met trots delen.

Met de keuze voor Belgische merken, werken of producten steun je Belgische labels die vaak klein begonnen zijn vol passie, met de droom om te groeien. Je helpt hen om hun droom verder waar te maken terwijl je jezelf een aanwinst voor je interieur, kleerkast, boekenplank of muziekcollectie aanschaft.

Er is een een locatiezoeker beschikbaar waarmee je per stad of gemeente de Belgische producten kunt vinden. Zo koop je niet alleen Belgisch, maar ook lokaal van talenten die je misschien nog niet eens kende.

1592229244500079 02 flanders dc ikb elodie ouedraogo
© Flanders DC

Om hun boodschap meer kracht bij te zetten, werd sportieve ontwerpster en ondernemer Élodie Ouedraogo uitgeroepen tot ambassadrice van het initiatief. Naast de Olympische Spelen vertegenwoordigt ze dus opnieuw ons kleine landje. Dit maakt haar vanzelfsprekend de ideale ambassadrice voor het platform. Zelf zegt ze over het platform: "Het is een vorm van respect voor de kennis en de savoir-faire die België rijk is." Élodie is samen met Olivia Borlée eigenaar en ontwerpster van het Belgische sportmerk 42I54, waar fashion en perfomance hand in hand gaan.

Het vernieuwde platform kan je hier ontdekken.

 

Lees ook

Aanbevolen voor jou