Art & Culture

Netflix: de 10 films en series om te bingewatchen in december 2019

Serie, films, documentaires...In december staat er een hoop bingewatch-materiaal klaar op Netflix. Eindelijk kunnen de Belgische kijkers zich op deze langverwachte lanceringen en nieuwe seizoenen storten. Van seizoen 2 van "You", tot "The Witcher", de serie geïnspireerd op "Game of Thrones", en een reeks gezellige kerstfilms. Hier zijn de 10 beste Netflix tips!
Reading time 6 minutes

Footloose

1574431319589420 footloose
© Paramount Pictures

In 2011 kondigde de Amerikaanse regisseur Craig Brewer de remake van Footloose aan, een cultfilm uit 1984. Het verhaal volgt de reis van Ren en zijn moeder Ethel, die hun woonplaats Chicago verlaten voor een kleinere stad. Gepassioneerd door rock en met een ongebreideld gevoel voor ritme, botst Ren al gauw met de morele overtuigingen van de gemeenschap en zijn voorganger. Ren wordt uiteindelijk verliefd op de dochter van de priesteer en de andere jongeren scharen zich achter het danstalent. Wie de casting haalde? Julianne Hough, Dennis Quaid, Kenny Wormald, Andie MacDowell, of Miles Teller. Te zien op Netflix vanaf 1 december.

A Christmas Prince : The Royal Baby

1574431392248769 a christmas prince
© Netflix

Op 5 december komt het derde deel van A Christmas Prince, een fenomenaal succesvolle rom-com, uit sinds de eerste Netflix-film in 2017 gelanceerd werd. Na de eerste twee seizoenen, die respectievelijk over de ontmoeting van Amber, een jonge journalist, en Richard, koning van Aldovia, en vervolgens over hun huwelijk gaat, verwacht het koningspaar nu een koninklijke baby in het derde seizoen. Een heuglijke gebeurtenis die tijdens de beste tijd van het jaar plaatsvindt: Kerstmis. Het perfecte geluk lijkt het koningspaar voor de wind te gaan, tot dat in het gedrang komt door het verdwijnen van een document dat essentieel is voor de vrede tussen Aldovia en hun buurland Penglia. Koningin Amber begint  noodgedwongen aan haar onderzoek om dit probleem niet uit de hand te laten lopen.

V Wars

1574431469906462 v wars
© Netflix

Na het succes van de Vampire Diaries duikt Ian Somerhalder opnieuw op in een serie als vampier. Maar deze keer probeert hij vampieren te bedwingen. In V Wars, die op 5 december op het streaming platform lanceert, speelt de acteur Dr. Luther Swann, die zijn leven in een horror ziet veranderen op de dag dat zijn beste vriend, Michael Fayne, verandert in een bloeddorstig monster dat zich voedt met menselijk bloed. Deze mysterieuze aandoening verspreidt zich als een epidemie en verdeelt de maatschappij in twee kampen: de "normale" mensen en vampieren. Swann begint een race tegen de klok om te begrijpen wat er aan de hand is en een tegengif te vinden, terwijl Fayne de leider van de vampieren wordt....

Home for Christmas

1574431537872896 home for christmas
© Netflix

Na een succesvolle trend van films die de magie van Kerstmis op het scherm brengen, waagde Netflix zich nu aan een aantal series rond Kerst. Op 5 december maakt Home for Christmas nu deel uit van het Belgische aanbod, waarin een nieuw kerstverhaal wordt verteld, maar dan met een vleugje humor. Johanne, een eeuwige vrijgezel, brengt eindelijk een vriendje mee naar de familie op Kerstmis! Maar wanneer ze op het nippertje gedumpt wordt, heeft ze nog maar 24 dagen om een vervanger te vinden.

The Confession Killer

1574431613948311 the confession killer
© Netflix

Terwijl documentaires, series en andere films die een blik gunnen in het hoofd van seriemoordenaars blijven fascineren, onthult Netflix op 6 december nu The Confession Killer, één van haar meest geanticipeerde documentaires. In de jaren tachtig bekende Henry Lee Lucas 300 moorden te hebben gepleegd. De politie is echter niet in staat om de doden in verband te brengen met de aanwezigheid van de moordenaar op de plaats delict. Na jaren van onderzoek komen de autoriteiten tot de conclusie dat Henry Lee Lucas verantwoordelijk was voor 199 moorden.

Ray

1574431676367964 ray
© United International Pictures

In 2005 kondigde de Amerikaanse regisseur Taylor Hackford Ray, zijn biopic over de legende Ray Charles aan. In de hoofdrol? Jamie Foxx, die met deze rol de Oscar, de Golden Globe en de BAFTA voor beste acteur zal winnen. Ray Charles is op zich een muzikale mythe: maar liefst vijf decennia lang kende hij wereldwijd succes, een uitzonderlijk rijke en gevarieerde muzikale carrière, en verschillende generaties jonge artiesten geïnspireerd. Maar achter deze legende schuilt het ontroerende, weinig bekende verhaal van een leven, een tocht van een man die zijn handicaps en persoonlijke tragedies overwint. In dit meesterwerk zien we trouwens ook de acteer prestaties van Kerry Washington en Regina King. Vanaf 16 december op Netflix.

The Two Popes

1574431760213809 the two popes
© Netflix

Na de serie The Young Pope, een productie van CANAL + uit 2016, waar Jude Law een rock'n roll paus speelde, is het nu Netflix die het Vaticaan aanvalt. Deze keer zijn twee heilige filmvedetten, Anthony Hopkins en Jonathan Pryce, uitverkoren om een intieme blik te werpen op een historisch keerpunt in de katholieke kerk. Aankomst van deze langverwachte film is gepland op 20 december 2019 op Netflix.

The Witcher

1574431824991193 the witcher
© Netflix

Met The Witcher, één van de meest geanticipeerde series van het einde van het jaar, hoopt Netflix voort te bouwen op het succes van de Game of Thrones-saga, in de hoop die fans te kunnen overtuigen. "Je kan niet aan je lot ontsnappen omdat het je afschrikt", zegt de trailer van deze show, aangepast aan de literaire saga van Andrzej Sapkowski's "Sorceur" (die ook als videogame is uitgekomen). De Witcher zal op 20 december op het Amerikaanse streaming-platform landen. De hoofdrol van Géralt de Riv wordt gespeeld door Henry Cahill.

You - seizoen 2

1574431894718511 you
© Netflix

Joe Goldberg, die gespeeld wordt door de uitmuntende Penn Badgley, heeft een nieuwe obsessie en vooral een nieuwe prooi gevonden. Terwijl seizoen 1 van You zich afspeelt in New York, verhuist de boekhandelaar naar Los Angeles in eizoen 2. Deze keer trekt hij naar Love met Victoria Pedretti, één van de hoofdrolspelers in de horrorserie The Haunting of Hill House. In dit seizoen komen we ook meer weten over Candace, de ex van deze psychopaat. Vanaf 26 december op Netflix.

Le Bazar de la Charité

1574431953924417 le bazar de la charite
© TF1

De nieuwe TF1-serie, waarvan de eerste twee afleveringen op 18 november werden uitgezonden, blikt terug op de brand in de Bazaar de la Charité in Parijs op 4 mei 1897. De show, die deels gesponsord is door Netflix, blikt terug op dit evenement, dat bijna 130 mensen in de Parijse aristocratie het leven heeft gekost. Op 26 december is de serie beschikbaar op Netflix.

Tags

netflix

Lees ook

Aanbevolen voor jou