Art & Culture

Netflix: 10 nieuwe films en series om te bingewatchen in december

De winter staat nu echt voor de deur en Netflix verwelkomt de maand december 2020 met een aantal van zijn grootste releases, net op tijd om de bank in te palmen met een dekentje, warme choco, snacks en Netflix.
Reading time 6 minutes
© Netflix

Bridgerton

1606733729603198 bridgerton 101 unit 01798r3
© Netflix

Netflix brengt op 25 december een gloednieuwe serie uit, genaamd “Bridgerton”, een romantische en scherpzinnige serie vol schandalen over onverwoestbare vriendschappen, familiebanden en de zoektocht naar een liefde die alles overwint. De serie is geschreven door Chris Van Dusen en geproduceerd door Shonda Rhimes, de makers van “Grey’s Anatomy” en “Scandal”. Bridgerton is nu al getipt als de meest glamoureuze en verslavende serie van Netflix van dit jaar. Hier vind je alvast een een paar tips van de sluier...

Mank

1606733759739542 mank firstlook 02
© Netflix

David Fincher's nieuwste film, Mank, is het verhaal achter het maken van Citizen Kane, in het bijzonder hoe het scenario van Herman J. Mankiewicz (de gelijknamige Mank) van Gary Oldman tot stand is gekomen. De zwart-witte prent is geïnspireerd op het oude Hollywood en kreeg alvast vijf sterren door filmcritici, wat Fincher ook meteen al een Oscarnominatie oplevert. Te zien op Netflix vanaf 4 december.

Bridget Jones diary

 

1606733901107561 5544 01606
© Netflix

Op nieuwjaarsdag besluit Bridget Jones, een Londense dertiger mét kater maar zonder man, om haar leven resoluut over een andere boeg te gooien en met een dagboek te starten. Haar eerste voornemen is - uiteraard zoals de meeste voornemens - “tien kilo afvallen”. Haar tweede voornemen: “een leuk, verstandig vriendje vinden in plaats van me steeds weer in te laten met zuiplappen, workaholics, voyeurs, megalomanen of engerds”. Maar Bridget heeft het niet onder de markt: moet ze kiezen voor Daniel Cleaver, een onvervalste seksgod met chique slee, of de enigszins hautaine, maar attente en gevoelige Mark Darcy?  Ontdek het op Netflix vanaf 31 december. 

 

The Chilling Adventures of Sabrina: Part 4 

1606733961499039 cas 213 unit 01362rc
© Netflix

Het laatste seizoen in deze Netflix Original-serie komt uit in december, en in de trailer zien we nu al een finale vol actie, met een oorlog aan de horizon en twee Sabrinas in de mix. Plus, Lucifer en Lilith hebben een baby op komst, wat voor het hoofdpersonage vrijwel zeker geen 'klein' probleem betekent. Als je na de feestdagen in the mood bent voor escapisme in lichte horror-stijl, dan is 'Chilling Adventures of Sabrina' de beste manier om eraan toe te geven. Te zien op Netflix vanaf 31 december.

 

Ma Rainey's Black Bottom

1606734027314272 mrbb unit 03348 r
© Netflix

Een andere Oscar-kandidate, Ma Rainey's Black Bottom, is tevens de laatste hoofdrol van Chadwick Boseman. Viola Davis speelt de hoofdrol in deze bewerking van het gelijknamige toneelstuk van August Wilson. De film, gecoproduceerd door Denzel Washington, speelt zich af op een middag en ziet Ma Rainey, een legendarische blueszangeres, in een gevecht met haar manager - terwijl Boseman's personage Levee zijn ambities probeert waar te maken.  Te zien op Netflix vanaf 18 december. 

How to be Single

1606734114676685 howtobesingle storyart
© Netflix

Je kunt het vrijgezellenbestaan op drie manieren leiden: op de goede manier, op de foute manier of op Alice haar manier. Voeg daar Robin, Lucy, Meg, Tom en David aan toe. New York City zit vol eenzame harten die op zoek zijn naar de juiste match, of het nu ware liefde is, een vriendschappelijke relatie, of iets daartussenin. En ergens tussen de flirtende sms'jes en de one-night-stands hebben deze vrijgezellen allemaal iets met elkaar gemeen, namelijk de noodzaak om te leren je als single staande houden in een wereld waarin de definitie van liefde steeds weer verandert. Met iemand naar bed gaan in de stad die nooit slaapt is nog nooit zo grappig geweest.  Te zien op Netflix vanaf 1 december

 

The Midnight Sky

 

1606734160711526 pc 0160 dmp marketingstill v001 cmyk f
© Netflix

Voor deze release zien we regisseur en hoofdrolspeler George Clooney aan het werk samen met co-sterren Felicity Jones, David Oyelowo en Kyle Chandler. Clooney speelt een wetenschapper in het noordpoolgebied, die moet proberen te voorkomen dat Jones' Sully en de rest van haar astronautenbemanning terugkomen naar de aarde terwijl ze zich in het midden van een ramp bevindt. Het is misschien niet de meest passende escapade gezien de huidige omstandigheden, maar met Clooney achter én voor de camera is het toch zeker een uitstekende film.  Te zien op Netflix vanaf 23 december. 

 

Love Actually

1606734223625427 5573 01485 1487r
© Netflix

Love actually is een hilarische film die zich afspeelt in die enkele weken vlak voor kerstmis, waarin ups en downs in relaties ongekende pieken en dalen bereiken. Love actually is niet één verhaal over de liefde, maar wel tien verschillende verhalen samen, over vriendjes en vriendinnetjes, echtgenoten en echtgenotes, vaders en zonen en popsterren en hun managers. Want als je goed oplet, merk je dat de liefde eigenlijk altijd en overal om je heen te vinden is. Te zien op Netflix vanaf 15 december

 

The Prom

1606734414315973 tp 05300rc
© Netflix

Als je op zoek bent naar een kleurrijke, feel-good serie of film voor de feestdagen, dan is Ryan Murphy's The Prom je go-to film! Met een cast met onder andere Meryl Streep, Nicole Kidman, Andrew Rannells en James Corden kan het niet misgaan met deze Broadway-bewerking. Een middelbare scholier wil haar vriendin meenemen naar het eindejaarsbal tegen het verbod van de directrice in - en met de hulp van enkele podiumsterren die hun verziekte carrière proberen op te krikken. Te zien op Netflix vanaf 12 december. 

 

Jumanji: Welcome to the Jungle

 

1606734539438987 jumanjiwelcometothejungl stills 20
© Netflix

Wanneer vier middelbare scholieren een oude videogame, namelijk Jumanji, ontdekken waar ze nog nooit van hebben gehoord, worden ze ineens in de junglewereld van het spel opgeslorpt. Ze veranderen in de game-personages die ze zelf kozen: fanatieke gamer Spencer verandert in een breed gespierde avonturier (Dwayne Johnson); steratleet Fridge wordt een stuk kleiner en verandert in een allesweter/geleerde (Kevin Hart); de populaire Bethany transformeert in een oudere professor (Jack Black); en de verlegen Martha wordt juist een stoer vechtersbaasje (Karen Gillan). Al snel ontdekken ze dat je Jumanji niet zomaar speelt - je moet het zien te overleven. Om het spel te verslaan, moeten zij het gevaarlijkste avontuur van hun hele leven ondernemen, anders kunnen ze voor eeuwig in het vast blijven zitten...  Te zien op Netflix vanaf 2 december

Lees ook

Aanbevolen voor jou