Art & Culture

Met Dior's nieuwe Augmented Reality-filter kan je accessoires thuis passen

Je hoeft het huis niet eens te verlaten om de nieuwste Dior accessoires te passen. De Teddy Girl-look breng je zelf tot leven met Dior's nieuwe Instagram filter.
Reading time 2 minutes

Het lijkt erop dat de wereld niet genoeg kan krijgen van de reeks Instagram-filters die met de dag creatiever worden. De vermakelijke functie, die voor het eerst grip kreeg op Snapchat voordat Instagram er erg in had, leidde al tot talloze creatieve interpretaties, van meme-waardige metamorfoses tot filters die je selfie van high fashion allures voorzien. Remember Off-White die zijn handtekening op je selfie projecteerde en Valentino die de helft van de Instagram-gebruikers een paar wapperende bloemwimpers gaf ter gelegenheid van de couture show voor lente-zomer 2019. Dior was er ook als één van de eersten bij en lanceerde eerder dit jaar een Caleidoscoop-filter om hun lente-zomercollectie te vieren. En nu zijn ze terug met een nieuwe digitale look voor het volgende seizoen.

Samen met de lancring in de boetieks van de najaarscollectie van Maria Grazia Chiuri voor Dior, onthult het Franse huis een interactieve 'Check'N'Dior-filter die ontwikkeld is in samenwerking met The Mill, een creatieve contentstudio in Londen. Nieuw aan dit digitale hebbedingetje, is dat je nu verschillende looks en accessoires straight from the runway kan uitproberen zonder dat je langs hoeft in de winkel.

De collectie zelf is geïnspireerd op de Teddy Girls, een subcultuur van  vrouwen uit de jaren '50 die pionierden in de androgyne new age met hun boxy blazers, gladde coupes en working girls-attitude. Met de filter biedt kan je nu al de (omkeerbare) geruite vissershoedjes te passen, in de bekende Dior Oblique canvas-uitvoering. Of je kan Dior's nieuwste it bril passen, de CatStyleDior en bijgevolg nu al je keuze maken tussen een monochroom zwarte of een zilverkleurige Swarovski-kristallen versie vooraleer je je online wendt. Ontdek de (licht verslavende) Dior filter hier.

Lees ook

Aanbevolen voor jou