Art & Culture

Legally Blonde 3: alles wat we tot nu toe weten over de nieuwste film...

Van de iconische quotes, hot pink looks en krachtige boodschap over vrouwenemancipatie. De derde film komt eraan en we willen je zo goed mogelijk voorbereiden. Because: "what, like it's hard?" Om in Elle Woods' befaamde woorden te citeren.
Reading time 4 minutes

Het valt niet te ontkennen: de films Legally Blonde 1 & 2 domineerden de vroege jaren 2000. Toen de eerste Legally Blonde film werd uitgebracht in 2001, werden kijkers al snel verliefd op Reese Witherspoon als Elle Woods. Bijna 20 jaar na de release van de eerste film krijgen we het goede nieuws. Onze favoriete girlboss plant een comeback naar het grote scherm met een derde film! Hier is alles wat we weten over Legally Blonde 3 - inclusief de gloednieuwe release datum en welke OG cast leden zouden terugkeren.

1606994777222592 legallyblonde 2001 rwitherspoon2 2000

De releasedatum

We weten officieel wanneer de derde film in de bioscoop verschijnt. Tijdens een virtuele Legally Blonde cast reünie met Witherspoon, Jennifer Coolidge (Paulette Bonafonté), Selma Blair (Vivian Kensington), Jessica Cauffiel (Margot), Matthew Davis (Warner Huntington III), Ali Larter (Brooke Taylor Windham), Holland Taylor (Professor Stromwell), Alanna Ubach (Serena McGuire), en Luke Wilson (Emmett Richmond), werd namelijk een releasedatum bevestigd. Legally Blonde 3 wordt in mei 2022 uitgebracht. Take note!

Legally Blonde 20 Year Anniversary Virtual Reunion

Witherspoon bevestigde voor het eerst de derde film in juni 2018.

Witherspoon wendde zich tot haar fanbase op Instagram om het grote nieuws aan te kondigen dat Legally Blonde 3 officieel een feit is. Ze postte een korte video van zichzelf in Elle's hot pink bikini met sequins, zonnebadend op een luchtmatras. "It's True... #LegallyBlonde3," schreef ze onder de post.

Mindy Kaling schrijft het script.

Deadline meldde dat Kaling zal samenwerken met Brooklyn Nine-Nine maker Dan Goor om het script voor Legally Blonde 3 te schrijven. Het paar werkte voor het laatst mee aan een Kaling/Priyanka Chopra bruiloftskomedie, die bij Universal in de maak is. Witherspoon was ook te zien met co-start Kaling in Ava DuVernay's A Wrinkle in Time in 2018.

In een recent interview met ELLE.com, deed Kaling haar boekje open over de "echt uitdagende" taak om Elle Woods naar de jaren 2020 te brengen. "Elle Woods is zo'n iconisch karakter en is zo geliefd," legde Kaling uit. "Normaal gezien vind ik dat niet het leukste om verder te werken op een personage, omdat de verwachtingen rond het personage toch al gevormd zijn. Maar omdat we Elle 18 jaar niet hebben gezien, was ik wel enthousiast. We weten hoe Elle was toen ze 21 à 22 jaar oud was. Maar wat als ze 42 zal zijn? Dat karakter, zo onschuldig en meisjesachtig, hoe is ze als ze met volwassen problemen te maken heeft en een volwassen vrouw is? Het is geen klein meisje meer."

Terwijl het complot in de doofpot wordt gestopt, plaagt Kaling over haar samenwerking met Goor, "We hebben er graag aan gewerkt."

1606995830960999 unnamed

De derde film zal doorspekt zijn met "geweldige feministische opvattingen".

Tijdens een interview voor The Hollywood Reporter werd Witherspoon gevraagd om deze zin blanco in te vullen: "Legally Blonde 3 will be...". Ze antwoordde: "Zo leuk. Vol met mode. Vol met geweldige feministische ideeën. Het zal globaal zijn. Er zullen dieren in zitten. Er zullen oude castleden in te zien zijn. We hoeven het alleen nog te filmen. Maar dat is mijn hoop en droom voor Legally Blonde 3." En wat betreft Elle's bestie Paulette, werd onze hoop bevestigd: "Het wordt dè comeback van Jennifer Coolidge."

1606996064044033 mgid ao image mtv.com 204499

Lees ook

Aanbevolen voor jou