Art & Culture

Je bent waarschijnlijk een Miranda, en dat is een goede zaak

We spraken met het duo achter @everyoutfitonsatc over hun nieuwe Sex and the City-boek 'We should all be Mirandas'
Reading time 12 minutes

Er is een nieuw Sex and the City- boek in de stad. En hoewel nee, Candace Bushnell is niet met een andere aflevering gekomen, we beloven dat het net zo leuk is.

In plaats daarvan hebben Chelsea Fairless en Lauren Garroni een snarky viering van Miranda Hobbes uitgebracht, die vaak een ongewenste reputatie had omdat haar workaholic karakter en praktische mode naast de glamour van Carrie Bradshaw , de avontuurlijkheid van Samantha Parkington, en de romantiek van Charlotte York staat . Echter, in een tijdperk waarin discussies over complexe performativiteit - en vrouwen die grotere dingen nastreven (lees: Cynthia Nixons recente gouverneursloop) - toenemen, hoopt het duo dat hun nieuwe gids de lezers eraan zal herinneren dat er een beetje Miranda in ons allemaal is , en dat is iets dat we moeten omarmen.

Het boek Sex and the City begint met een hoofdstuk over het confronteren van je 'Mirandaphobia' en gaat vervolgens het publiek instrueren hoe ze zich moeten kleden, daten, werken en meer zoals de iconische roodharige Sex and the City . Er is een gids voor beroemde Mirandas - denk aan Katharine Hepburn, Rei Kawakubo en Fran Lebowitz - en een aanwijzing om jezelf te ontzorgen voor onnodige kleding, wat een knipoog geeft aan Marie Kondo met zijn titel, "The Life-Changing Magic of Throwing Out Shit" Je draagt geen. " Het is allemaal leuk, maar het heeft ook de potentie om iedereen die moeite heeft om zijn innerlijke Miranda te omarmen, kracht bij te zetten.

"We realiseerden ons dat we niet de enige gesloten Miranda's waren", legde Garroni uit wat hen inspireerde om het project te maken. "We wisten dat het boek een faux-zelfhulpboek moest zijn vanuit het standpunt van Miranda. Het is een zelfhulpboek voor mensen die dat soort boeken niet lezen."

Foto via Instagram / @everyoutfitonsatc

Het boek 'We should All Be Mirandas' lijkt de volgende logische stap voor het duo, sinds ze in 2016 elke modieus moment uit de serie vastleggen op een Instagram account via @everyoutfitonsatc. Wat begon als grap tijdens een diner, is uitgegroeid tot een Instagram-account van meer dan 600.000 volgers, die zijn cult-aanhang dagelijks van een visuele portie SATC voorziet, zelfs als de hoop op een Sex and the City 3 een verre herinnering geworden is. Het in kaart brengen van Hobbes's stijl is zoals de titel doet vermoeden, een integraal onderdeel van concept. Ondanks Carrie's excentrieke stijl die het meest gevierd werd in de media en door fans, was het in feite Miranda die het duo inspireerde om aan hun Instagram-avontuur te beginnen.

"Mijn favoriete Miranda-outfit zal altijd de gigantische overall en pufferjas van seizoen twee zijn," zei Fairless. "Ik denk dat het dat eigenlijk is wat Lauren en ik ertoe heeft aangezet om het account te starten, omdat we altijd geobsedeerd waren door de diep ingesneden Miranda-looks, niet de beroemde Carrie looks."

Het nieuwe Sex and the City- boek is van begin tot eind entertainend en beide auteurs hopen dat het de lezers zal aanzetten tot meer zelfacceptatie temidden van een overvloed aan lachsalvo's. Om de release te vieren, spraken we met Fairless en Garroni over hun onconventionele lanceringsfeest (een comedyshow met erotische ballonkunst!), Hoe Miranda zou zijn op sociale media en op wie ze zou stemmen in de Democratische primary - hoewel je waarschijnlijk  het antwoord al weet. Lees verder en raak geïnspireerd om je innerlijke Miranda te omarmen in 2020 en nog zoveel jaren erna.

Foto via Instagram / @everyoutfitonsatc

Hoe ben je begonnen met @everyoutfitonsatc?
Chelsea Fairless: We begonnen het account als een grap tijdens het diner op een avond na een paar veel te straffe margarita's. We dachten dat het gewoon een gezamenlijke instagram zou zijn die we zouden posten voor ons plezier, maar binnen een maand hadden we 100.000 volgers.
Lauren Garroni: Chelsea vertelde me dat ze altijd wenste dat er een website was die elke outfit op Sex and the City archiveerde en ik merkte dat dat vandaag de dag gewoon een Instagram account zou zijn. Als we wisten hoe het zou lopen, hadden we een interessanter verhaal proberen te vertellen voor het ontstaan.
 
Wat heb je ontdekt tijdens het werken aan het account?
CF: Dat er echt een eindeloos aantal outfits in de serie en films zit . Mensen vragen ons altijd wat we gaan doen als we geen uiterlijk hebben om over te praten, maar ik zie dat niet snel gebeuren.
LG: Ik dacht eerst dat mensen kwamen en bleven komen voor de outfits, maar het is vooral door onze captions dat we bleven volk trekken. We wisten niet hoe uniek onze manier van kijken en schrijven over mode is, omdat we er altijd met elkaar over hebben gesproken.
 
Hoe is het account in de loop van de tijd geëvolueerd naarmate uw doelgroep is gegroeid?
CF: Nou, we hebben de inhoud een beetje gediversifieerd. In het begin waren het allemaal uitsluitend screenshots van outfits, nu hebben we meer originele dingen geïntegreerd, zoals video's, geïllustreerde berichten, inhoud van onze live-evenementen, memes , enz. Mijn schrijven is zeker verbeterd sinds we het account begonnen. Ik heb nog nooit iets geschreven dat vóór @everyoutfitonsatc online beschikbaar was, dus het is een hele reis geweest.
LG: Ik denk dat toen we aan het account begonnen, we dachten dat het een toevluchtsoord voor nostalgie zou zijn, maar we zijn in staat geweest om de show te gebruiken om vandaag over actuele topics te spreken, of het nu de #MeToo- beweging of de Kavanaugh-hoorzittingen zijn.
 
Hoe kwam je op het besluit om een boek over Miranda te schrijven?
CF: In 2017 parodiëren we het $ 700-t-shirt van Christian Dior “We should all be feminists” door een t-shirt van $ 30 “We should all be Mirandas” te maken. We hebben er veel verkocht, en toen Cynthia Nixon voor gouverneur ging, verwezen veel journalisten naar die bekende zin in hun artikels. Dus realiseerden we ons dat "We should all be Mirandas" het culturele lexicon ingeburgerd was en onze agent stelde voor dat we het boek met die titel zouden schrijven. Dus het was echt reverse-engineered.
LG: Maar vanaf het prille begin waren we steeds aangetrokken tot Miranda's outfits. Dingen waarvan we dachten dat het bizarre looks waren, zoals de windbreaker met  bucket hat, resoneerde echt met onze volgers. We beseften dat we niet de enige verborgen Miranda's waren. We wisten dat het boek een soort zelfhulpboek moest zijn vanuit het perspectief van Miranda. Het is een zelfhulpboek voor mensen die eigenlijk geen zelfhulpboek zouden lezen.

Illustratie door Carly Jean Andrews

Waarom zouden we allemaal Mirandas zijn?
CF: Omdat zoals Carrie zijn, overschat is.
LG: Het is de enige manier om gezond te blijven in dit tijdperk van waanzin.
 
Wat is de kern van het zijn van een Miranda?
CF: een pragmatisch wereldbeeld en een voorliefde voor gebakken producten.
LG: een mild wantrouwen in de wereld en een voorliefde voor sport .
 
Je hebt duidelijk veel Miranda-looks doorzocht in je zoektocht om elke outfit te documenteren. Welke outfit is jouw favoriet en waarom?
CF: Mijn favoriete Miranda-outfit zal altijd de gigantische overall en pufferjas van seizoen twee zijn. Ik denk dat het dat eigenlijk is wat Lauren en ik ertoe heeft aangezet om het account te starten, omdat we altijd geobsedeerd waren door de diep ingesneden Miranda-looks, niet de beroemde Carrie-looks.
LG: Hoewel die aflevering niet mijn favoriete is omdat ze Miranda's stijl in een meer hetero-normatieve richting hebben geduwd, hou ik wel van Miranda in de zwarte jurk tijdens het formeel event. Dus haar jurk op Charlotte's tweede bruiloft  uit de tweede film.
 
Hoe zou Miranda's Instagram-feed eruit zien?
CF: Wauw, ik heb nooit gedacht aan de hypothetische aanwezigheid van Miranda op internet! Ze lijkt meer op een Twitter-persoon, maar ik wed dat ze Instagram zou gebruiken om haar nemesis te stalken en soap-cutting video's te bekijken.
LG: Ik denk dat haar feed uit drie foto's uit 2015 zou bestaan, maar ze zou wel obsessief accounts volgen over bakken en beroemdheden zoals 'Comments by Celebs'.
 
Hoe zou Miranda door de scene van de dating-app navigeren?
CF: Ik denk dat ze een hekel zou hebben aan dating-apps , maar ze met tegenzin zou gebruiken. Hoewel ze zeker een van die mensen zou zijn die de app om de week verwijdert en opnieuw installeert.
LG: Gezien dat ze loog tijdens speeddaten, denk ik dat ze een andere online persona voor dating zou creëren, die haar uiteindelijk zou leiden tot een catfishing persoon.
 
Als mensen je boek doornemen en er nog steeds van overtuigd zijn dat ze geen Miranda zijn, wat zijn dan de beste eigenschappen die je hoopt toch te willen adopteren?
CF: Ik hoop dat ze haar nuchtere blik aannemen. We hebben meer slimme mensen op de wereld nodig.
LG: Om succesvol te kunnen ontcijferen met welke klootzak ze uitgaan.

Foto via Instagram / @everyoutfitonsatc

Hoe zou Miranda zich kleden in 2019?
CF: Het is triest dat er geen derde film komt, omdat het huidige modeklimaat so Miranda is. Ik stel me voor dat ze terugkeert naar haar machtige, lesbische looks uit de vroege reeks, idealiter Balenciaga . Ze zou er ook geweldig uitzien in The Row en Bottega Veneta .
LG: Ik zag zelfs dat ze een beetje hypebeasty was en misschien wel iets van Riccardo Tisci van Burberry zou dragen.
 
Op wie zou Miranda stemmen in de Democratische primary?
CF: Elizabeth Warren! Ze is door en door een Miranda.
LG: Akkoord.
 
Wat hoop je dat mensen wegnemen bij het lezen van je nieuwe boek?
CF: Ik hoop dat het mensen tijdelijk afleidt van alle shitty dingen die op dit moment in de wereld gaande zijn. Maar ik hoop echt dat de overkoepelende boodschap van zelfacceptatie resoneert met mensen. Zoals we in het boek zeggen, kan een Miranda nooit een Carrie zijn, ongeacht hoeveel paar schoenen ze koopt.
LG: Het boek is absoluut een uiting van de show, maar Sex and the City is in 2004 uit de lucht gekomen. Veel van het boek vullen ons in als twee Miranda's over hoe we over de wereld moeten navigeren. Dus we hopen dat het mensen helpt, maar ook aan het lachen maakt.
 
Je lanceringsfeest klonk als heel leuk, met een comedyshow , themadranken en erotische ballonkunst. Welke ervaring hoopte je te maken door je nieuwe boek op deze manier te vieren?
CF: We wilden geen traditionele boeklezingen doen, omdat het boek zelf niet erg serieus is. We proberen altijd lichte, leuke kitscherige omgevingen voor onze evenementen te creëren. Vandaar de gigantische Miranda-naamplaatketting en de erotische ballonkunst!
LG: We wilden de boeklezing maken die we graag zouden willen bijwonen. We wilden mensen niet vervelen door een groot stuk van een boek te lezen dat ze al hadden gekocht. Dus hebben we delen van het boek in een comedyshow met Miranda-thema redactioneel bewerkt en speciale gasten op het podium gebracht. We wilden eigenlijk dat mensen het gevoel hadden dat ze niet aan het lezen waren.
 
Heb je favoriete momenten uit je recente tour?
CF: Dat is zo moeilijk; het is allemaal ongelooflijk geweest. We hielden ervan om de evenementen in New York te doen met onze vriend Dan Clay, ook bekend als Carrie Dragshaw. Het LA-feest was geweldig, want het was op The Standard in WeHo, waar ze de iconische LA-afleveringen opnamen in seizoen 3.
LG: Elke stop heeft een speciaal moment gehad. Ik heb genoten in San Francisco toen verschillende oudere vrouwen naar ons toekwamen en geen idee hadden wie we waren of wat het account was, maar toch genoten.
 
Waar wilt u uw SATC (en Miranda) expertise naartoe brengen?
CF: Ik blijf denken dat we niets anders kunnen doen met Sex and the City , maar dan komt er iets nieuws. We zullen zien!
 
Aankomende projecten?
Lauren: We werken aan een paar projecten die we op dit moment niet kunnen bespreken, maar we hebben volgende maand een leuk evenement dat we doen met Decades, de iconische vintage winkel in Los Angeles.

Lees ook

Aanbevolen voor jou