Art & Culture

"Into The Night": de eerste Belgische Netflix serie laat een teaser zien!

Afgelopen september kondigde Netflix zijn plannen aan voor een eerste Belgische Netflix Original. "Into The Night" maakt eindelijk zijn releasedatum bekend én zijn langverwachte trailer.
Reading time 2 minutes

Na Beau séjour en Tabula rasa, twee Belgische (nederlandstalige) series van de VRT, waarvan de rechten door Netflix waren gekocht, onthult het streaming platform vandaag een eerste fragment uit de allereerste (franstalige) Belgische Netflix Original serie, Into The Night. Deze ambitieuze SF-thriller, die wereldwijd gelanceerd wordt vanaf 1 mei 2020, speelt zich af in een post-apocalyptische wereld waarin de passagiers van een vliegtuig proberen te overleven in een wereld, waar de zon zo destructief is geworden dat ze alles vernietigt wat in aanraking met haar licht komt. Vanuit Brussel vertrekt een nachtvlucht naar het westen in het holst van de nacht om aan de dood te ontsnappen. Aan boord: een groep passagiers en de bemanning, allen van verschillende nationaliteiten, rijk en arm, jong en oud, burger en militair. Ze hebben één ding gemeen: overleven...kost wat kost.

Met Into the Night roepen de Belgische filmmakers Inti Calfat en Dirk Verheye (Over Water) de vraag op hoe de mensheid een kosmische ramp kan overleven, gefilmd tijdens een nachtvlucht die vertrekt uit de Belgische hoofdstad. "Het maken van de allereerste Belgische Netflix Original serie is niet alleen spannend. Het is ook een hele eer. Het feit dat het een thriller in een vliegtuig is, maakt het avontuur nog spannender. Het gebeurt niet elke dag dat Belgische filmmakers de kans krijgen om aan projecten van dergelijke omvang en van dit filmgenre te werken," delen ze mee.

/

De serie, die zes afleveringen telt, is geschreven en gemaakt door showrunner en uitvoerend producer Jason George (The Protector, Narcos) en geproduceerd door Tomek Bagiński (The Witcher, The Cathedral) en Jacek Dukaj, de auteur van de beroemde roman "The Old Axolotl", waarop de serie geïnspireerd is. De cast bestaat uit de Belgische acteurs Jan Bijvoet en Nabil Mallat, samen met acteurs uit Frankrijk, Duitsland, Italië, Polen, Rusland en Turkije.

into the night

Lees ook

Aanbevolen voor jou