Art & Culture

IKEA strikt cultmerk Byredo voor een collectie prachtige design geurkaarsen

Wanneer twee Zweedse iconen de koppen samen steken, weet je dat het goed komt. Ikea lanceert design geurkaarsen met Ben Gorham van Byredo waar wij voor smelten... vanaf november beschikbaar bij IKEA.
Reading time 2 minutes
© IKEA x Byredo

Om hip design toegankelijk te maken voor een breed publiek, gaat IKEA in zee met Ben Gorham, oprichter van het cult parfum- en modehuis Byredo. Twee Zweedse iconen, dat kan niet anders dan een succes worden. Ben Gorham gaf zijn fiat aan de Zweedse meubelfabrikant en lanceert voor de allereerste keer een gezamenlijke collectie OSYNLIG: een reeks geurkaarsen die symbool staan voor sfeer en huiselijkheid. Opgedeeld in 3 geuren: ‘Fris, Houtachtig en Bloemig’, biedt de OSYNLIG collectie - dat Zweeds is voor onzichtbaar - een passende geur voor elk plekje in huis naar jouw persoonlijke voorkeur en stijl.

 

1602752229817659 ikea x byredo osynlig osynlig gif 81602752520882044 auto
© IKEA x Byredo

De reeks stijlvolle geurkaarsen zijn gemaakt om een scala van emoties op te wekken, van nostalgie naar leuke herinneringen, tot dromen over de dingen die je zou kunnen doen, maar bovenal om in het hier en nu volop te genieten van een aangename thuis. En met een keuze uit 13 verschillende geuren opgedeeld onder drie basisgeuren: bloemig, houtachtig en fris, is er sowieso voor ieder wat wils. 

 

1602752543140123 auto1602752547189534 auto9
© IKEA x Byredo

Naast de 13 unieke geuren, bestaat de OSYNLIG collectie uit stijlvolle en duurzame designs. Elke geurkaars zit verpakt in een handgevormd keramische houder in een bijpassende kleur. De driehoekige markering op de houder is een verwijzing naar een van de meest populaire manieren waarop mensen de geur begrijpen: als een combinatie van topnoten, die je eerst ruikt, middennoten, die daarna komen en langer duren, en basisnoten, die de onderkant van de driehoek vormen en een blijvende geur geven.

 

1602752562107746 k1602752567111781 o
© IKEA x Byredo

Waarom Byredo nu zo een cultmerk is met een hardcore fanbase van mode- en interieurliefhebbers? Het draait allemaal om emoties... Ben Gorham is de oprichter van het luxe parfumhuis Byredo. Zijn ambitie is om herinneringen en emoties te vertalen naar producten en ervaringen - te beginnen met de allereerste geur die hij creëerde om Byredo te lanceren, die gebaseerd was op de manier waarop hij zich zijn vader herinnerde.

 

IKEA x Byredo is vanaf november als limited edition verkrijgbaar in de Belgische IKEA winkels.

 

Lees ook

Aanbevolen voor jou