Art & Culture

Nieuwe serie 'Hollywood' op Netflix van Ryan Murphy doorbreekt taboe's

Vintage mode meets Bacchanalian Pool Parties in Ryan Murphy's nieuwste Netflix-drama Hollywood.
Reading time 5 minutes

Deze nieuwe dramaserie speelt zich af in Hollywood eind jaren veertig en onthult het eerlijke verhaal achter acteurs en filmmakers. De show vertelt over een groep mensen die een film proberen te maken met een donkere hoofdrolspeler en scenarioschrijver, in een tijd waar gekleurde mensen vaak alleen rollen kregen als bedienden van hun witte co-sterren. Hoe zou de filmwereld eruit hebben gezien als niet alleen blanke mannen, maar ook vrouwen en gekleurde mensen in die tijd meer macht hadden in de filmindustrie?

De miniserie met zeven afleveringen is gemaakt door Ian Brennan en Ryan Murphy, beiden uitvoerend producent. Acteurs als Darren Criss, David Corenswet en Jeremy Pope stonden weer voor hen klaar. Murphy en Brennan hebben samen al meerdere bekende tv-programma's en films gemaakt, waaronder Glee, Scream Queens en The Politician.

Jack Castello is misschien een hetero blanke man, maar tal van andere personages hebben verschillende achtergronden wat de serie onderscheidt van andere werken die zich in deze periode afspelen. Raymond Ainsley is een half-Filippijnse regisseur die een relatie heeft met Camille Washington, een donkere actrice, terwijl Archie Coleman een donkere, homoseksuele scenarioschrijver is.

In de serie zien we een aantal bekende favorieten, zoals Darren Criss (die Raymond Ainsley speelt) en Patti LuPone (Camille Washington), evenals een aantal nieuwe gezichten, zoals David Corenswet (Jack Castello) en Jeremy Pope (Archie Coleman). In Hollywood zien we ook een aantal getalenteerde gaststerren, zoals Queen Latifah, die schittert als Hattie McDaniel, en Maude Apatow, die Henrietta speelt.

Seeking more details over deze instant hit? We hebben alles voor je verzameld wat er te weten valt over deze Hollywood-revival, dus bekijk het hieronder!

Het project maakt deel uit van de grote deal die Ryan Murphy met Netflix heeft gesloten.

Het is een van de grootste deals ooit van Netflix. De streamingdienst zendt tien Ryan Murphy-projecten uit (vier tv-shows, drie films en drie documentaires). We kunnen dus allemaal uitkijken naar nog veel meer werk van de regisseur in de toekomst. De release van Hollywood volgt op Murphy's eerste Netflix-serie The Politician, en heeft al grote plannen voor een tweede seizoen.

 

Er zijn slechts zeven afleveringen om mee te beginnen.

Technisch gezien is het een miniserie. Er zijn zeven, ieder een uur durende afleveringen, waardoor dit een quick snack is. Maar no worries: elke aflevering zit vol met glamour, drama en grote dromen.

 

De show bereikte nummer één in de top 10 van Netflix in de VS.

Enkele uren na de release bereikte de Netflix-serie snel de nummer één in de populaire releases van Netflix. Hollywood staat nog steeds op de tweede plaats, bijna een week na de release.

 

Murphy wilde nieuwe gezichten en acteertalenten laten zien.

Hoewel Ryan Murphy erom bekend staat enkele van dezelfde acteurs in zijn producties terug te laten komen (zoals te zien in Glee en The Assassination of Gianni Versace met steracteur Darren Criss), was Murphy van plan nieuwe gezichten te geven aan de hervertelling van de Gouden Eeuw van Hollywood. Kijk uit naar geweldige acteerprestaties van nieuwkomers van Murphy zoals Laura Harrier, Samara Weaving en Jeremy Pope.

 

De serie heeft een spraakmakende kostuumafdeling.

Naast enkele van Glee's twijfelachtige outfits in de eerdere seizoenen (beenwarmers op je armen, eh, iemand een idee waarom?), zijn Murphy's producties bekend geworden om zijn details voor mode en kostuums. Met afleveringen vol luxueuze outfits die we associëren met het witte doek en een glimp opvangen van naoorlogse stijlen, hoef je niet verder te zoeken dan Hollywood voor je oude Hollywood-glamour-fix.

 

Hoewel het algehele verhaal fictief is, waren sommige personages echte mensen.

Hollywood zelf heeft een lange, moeilijke geschiedenis met progressieve creatieven die niet passen in de esthetische kaders van het moment. Maar Hollywood neemt de belangrijke taak op zich om het leven van baanbrekende acteurs te laten zien die onder ongelooflijke maatschappelijke druk stonden. De serie bevat een aantal gastoptredens en terugkerende personages van echte iconen zoals Hattie McDaniel, Anna May Wong en Rock Hudson. Ondanks dat het historische fictie is, werpt de serie een licht op belangrijke delen van de geschiedenis die niet over het hoofd mogen worden gezien.

hollywood

Lees ook

Aanbevolen voor jou