Art & Culture

Het sneeuwt kerstfilms bij Netflix, dit zijn de 7 beste nieuwkomers

Netflix lanceert nieuwe films en series voor Kerstmis. Van Zweedse humor tot romcoms met een bekend gezicht uit SATC. Dit zijn de zeven beste nieuwkomers om gezellig op de bank in de kerstsfeer te komen.
Reading time 3 minutes

Klaar om te bingewatchen? Bekijk de trailers van onze top 7 van beste, nieuwe kerstfilms op Netflix en oordeel zelf.

Christmas in the Wild

Niets leuker dan een nieuwe release met een bekend gezicht uit de klassieker Sex And The City. Christmas in the Wild is één van Netflix’s nieuwe romantische films voor Kerstmis. Met Kristin Davis (Sex and the City) en Rob Lowe (Code Black) in de hoofdrol, gaat de film over een vrouw die op de avond van hun Afrikaanse safari in de steek wordt gelaten door haar man. In haar eentje besluit ze alsnog af te reizen naar Afrika, waar ze een charmante olifantenbeschermer ontmoet.

Christmas in the Wild

Home for Christmas (seizoen 1)

Wat is authentieker dan een kerstfilm van Noorse makelij? De Zweedse seriemaker Quicksand lanceert ‘Home for Christmas’ bij ons op Netflix. Het verhaal gaat over de eeuwige vrijgezelle Johanne. Klinkt het al herkenbaar? Dit jaar hoopt ze eindelijk een vriendje mee te nemen Kerst en dus besluit ze 24 dagen lang op zoek te gaan naar haar match. Met in de hoofdrol de bijzonder grappige Ida Elisa Broch (Lilyhammer) en Felix Sandman (Quicksand).

Home for Christmas (seizoen 1)

Klaus

Geanimeerde personages en een origineel kerstverhaal, dat is het recept voor een succesvolle kerstfilm waar heel het gezin van geniet. Dit jaar is dit geesteskindje van de makers van Despicable Me, eindelijk klaar voor zijn Belgische release.  In Klaus wordt een jonge postbode naar de Noordpool gestuurd, waar hij bevriend raakt met een teruggetrokken speelgoedmaker. Meer verklappen we voorlopig niet: bekijk hier de trailer.

Klaus

Merry Happy Whatever

Nog een kerstfilm met een bekend gezicht die gewoon nostalgie uitschreeuwt. Dennis Quaid, die we kennen van The Parent Trap (alweer een kerstklassieker) en Footloose, steelt deze keer de show in Merry Happy Whatever. Hij speelt een vader uit Philadelphia die zijn best doet zijn evenwicht te vinden tussen de stress van de feestdagen en de wensen van zijn hechte maar drukke familie. Als zijn jongste dochter Emmy (Bridgit Mendler) uit L.A. thuiskomt met een nieuwe vriend, de berooide muzikant Matt (Brent Morin), wordt zijn geduld danig op de proef gesteld.

Merry Happy Whatever

Let It Snow

Kiernan Shipka kennen we als Sabrina in de gelijknamige serie, en speelt de hoofdrol in de nieuwste kerstfilm Let It Snow. De film gaat over het alledaagse leven van een groepje tieners die op dezelfde middelbare school zitten. Tot ze overvallen worden door een grote sneeuwstorm op kerstavond. Het kleine dorpje is opeens compleet geïsoleerd en dan merken de tieners dat vriendschappen en liefde wel eens kan gaan botsen. Een heerlijk herkenbaar verhaal.

Let It Snow

The Knight Before Christmas

Het hoeft niet altijd een goed doordachte plot te zijn om ons te bekoren op een luie avond op de bank. Soms is een romantisch verhaal èn een bekend gezicht genoeg als guilty pleasure. Vanessa Hudgens begint inmiddels een vast gezicht te worden in kerstfilms op Netflix. In The Knight Before Christmas zien we hoe een galante Engelse ridder uit de middeleeuwen plots terecht komt in de moderne tijd. Daar wordt hij verliefd op een middelbare school lerares.

The Knight Before Christmas

A Christmas Prince: The Royal Baby

De laatste om toe te voegen aan het lijstje van Kerstmis specials. Op 5 december 2019 komt het derde deel van A Christmas Prince uit. De film verscheen in 2017 voor het eerst en vertelde het verhaal van een vrijgezelle journalist. Als zij op pad wordt gestuurd om een knappe prins in het buitenland te interviewen, slaat de vonk tussen de twee al snel over. Binnen enkele dagen mogen fans zich klaarstomen voor het derde deel, waarin Amber in verwachting is van hun eerste kindje.

A Christmas Prince: The Royal Baby

Lees ook

Aanbevolen voor jou