Art & Culture

Hermès bouwt nieuw ecologisch lederwaren-atelier en creëert 250 nieuwe banen

Het Franse luxehuis dat gespecialiseerd is in lederwaren opent een atelier in Louviers, Normandië. Een Frans-Libanees en Belgisch duo van architecten bedacht een esthetisch, ecologisch en functioneel ontwerp.
Reading time 1 minutes
© Hermès

Modehuis Hermès breidt uit. Het Parijse luxelabel opent een nieuw atelier gespecialiseerd in lederwaren in Louviers – Normandië. De nieuwe fabriek, die zal openen in 2022, is al het twintigste lederwaren-atelier van het merk. Een uitbreiding  waarmee het merk ook de lokale economie steunt: niet minder dan 250 banen worden gecreëerd bovenop de 15.600 mensen die het bedrijf momenteel al te werk stelt.

 

Hermès wil bovendien met dit uitbreidingsplan zijn steentje bijdragen aan een milieuvriendelijke toekomst en investeert in een productie met groene energie. Het gebouw dat ontworpen is door de Frans-Libanese architect Lina Ghotmeh, zal meer energie produceren dan verbruiken. Verder heeft het een driedubbel zaagtanddak dat voor een natuurlijke lichtinval zorgt. Ook de Belgische tuinarchitect Erik Dhont heeft een innovatief systeem van wateropvang- en drainage ontworpen voor de tuinen van het atelier. Als laatste besteedt Hermès extra aandacht aan de biodiversiteit van de regio. Op het domein worden zo min mogelijk bomen gekapt voor de bouw van het atelier, en waar mogelijk worden er ook nieuwe bij geplant.

 

En daar blijft het niet bij. Hermès plant in 2023 nog een nieuw atelier te openen in de Franse Ardennen.

1600415801798770 hermes maroquinerie de louviers credit photo lina ghotmeh architecture 2
© Hermès

Lees ook

Aanbevolen voor jou