Art & Culture

Halloween 31 oktober: 10 kostuums geïnspireerd door de jaren 2000 om te dragen

Wat dacht je van een retro look rechtstreeks uit de jaren 2000 voor je Halloween kostuum dit jaar?
Reading time 4 minutes

Nu Halloween voor de deur staat, is het tijd om na te denken over welk kostuum je gaat dragen tijdens het griezeligste seizoen van het jaar. De opleving van de millenniumstijl domineert nog steeds de modewereld, dus waarom zou je deze trend niet in je kostuum verwerken? 

Van iconen uit de popcultuur zoals Paris Hilton tot sterrenfiguren uit sommige cultshows: we gaan deze Halloween voor nostalgie door ons te verkleden in kostuums die geïnspireerd zijn op het begin van de jaren 2000

Totally Spies

Wat is er leuker dan samen met twee vrienden verkleed te gaan als Sam, Clover en Alex uit de tekenfilmserie Totally Spies! Er zijn zoveel outfits om uit te kiezen, waaronder hun chique kleurgecoördineerde kostuums of de trendy outfits die ze naar school droegen.

Paris Hilton

Paris Hilton is een mode-icoon van het jaar 2000. Met haar Juicy Couture trainingspakken, mini-rokjescollectie en oogverblindende flip phones is de Amerikaanse socialite een leuke optie om na te doen voor Halloween.

Winx Club

Voor degenen die een meer fantasierijk groepskostuum willen dragen, kiezen we voor een Winx Club feeënkostuum. Draag gewoon elfenvleugels, stiletto's en een outfit die past bij de esthetiek van de gekozen fee.

Britney Spears

Britney Spears droeg een aantal van de meest memorabele outfits voor haar muziekvideo's in het begin van de jaren 2000. Van haar rode jumpsuit in de 'Oops!...I Did It Again' video tot haar stewardessen ensemble in de 'Toxic' video, er zijn vele imitatie outfits die door de zangeres zijn gedragen.

Cheetah Girls

Herbeleef je jeugdherinneringen door je met je vrienden te verkleden als de Cheetah Girls. Om hun look te krijgen, draag fluwelen trainingspakken en cheetah topjes, versierd met hoofdbanden.

Sharpay Evans uit "High School Musical"

Als je wilt dat je kostuum "Fabulous" schreeuwt, dan moet je je verkleden als Sharpay Evans uit High School Musical. Om deze look te bereiken, heb je alleen een te grote zonnebril, een grote stervormige ketting en eigenlijk alles wat roze is in je garderobe nodig. Om een meer specifieke look na te bootsen, is de zwembadoutfit van Sharpay Evans uit High School Musical 2, met een wit zwempak uit één stuk, een hot pink deken, een roze zonnebril met roze randen en een paar witte sandalen met riempjes, misschien een optie. 

Shelby Cummings uit "A Cinderella Story"

Shelby Cummings uit A Cinderella Story is een van de meest iconische mean girls van de vroege jaren 2000. Op Halloweenavond droegen zij en haar vriendinnen schattige engelenkostuums met lichtroze outfits en accessoires met veren. Ga als een trio op stap deze Halloween met mini engelenvleugeltjes, glitter make-up en een roze jurk of tweedelig ensemble.

Jennifer Check uit "Jennifer's Body"

Een van de populairste personages gespeeld door Megan Fox is de kwaadaardige tiener Jennifer Check in Jennifer's Body. Om haar look te bereiken, kiezen we voor een jeans met lage taille, hartvormige oorbellen en een fluwelen hoodie met hartjesmotief.

Elle Woods uit "Legally Blonde"

Als er één kleur is die Elle Woods altijd kiest, is het roze. Het personage uit de cultfilm Legally Blonde is het perfecte op het millennium geïnspireerde personage om deze Halloween na te bootsen. Om een van haar outfits na te maken, kun je een roze jurk, een roze zonnebril en een grote handtas dragen. En vergeet haar kleine hond niet!

The Plastics uit "Mean Girls"

Een andere iconische groep uit het begin van de jaren 2000 om te volgen is the plastics uit "Mean Girls". Hun outfits zijn gemakkelijk na te maken; alles wat je nodig hebt zijn minirokjes, korte vestjes, roze hakken en een mini tasje. Je kostuum zal er heel chic uitzien deze Halloween.

Lees ook

Aanbevolen voor jou