Art & Culture

De grootste drive-in bioscoop van Europa strijkt neer in Brussel

De parking van Tour & Taxis in Brussel is voor eventjes in een openluchtbioscoop veranderd. Vanaf vrijdag 3 juli tot september zijn filmliefhebbers welkom om een film te kijken op het grootste scherm van Europa.
Reading time 2 minutes
© Movie Drive

De openluchtbioscoop krijgt voet aan de grond in België en daar zijn we maar wat blij mee. Zodra het een beetje begint te schemeren settelen wij ons het liefst bij de bijzondere buitenbioscoop Movie Drive in Brussel om ons éven uit de dagelijkse realiteit te halen.

De cinema is het werk van een samenwerking tussen Visit Brussels en organisatoren Mario Iacampo en Serge Vanderheyden. Blikvanger is het futuristische LED-scherm met een totale oppervlakte van 336 m2 (de grootte van een basketbalveld, we bedoelen maar). “Het scherm is drie keer groter dan de schermen die beschikbaar zijn in België”, vertelt Iacampo. “Hierdoor kunnen we de toeschouwers een volledig nieuwe filmbeleving aanbieden. En bovendien kunnen we zelfs overdag vertoningen organiseren, in tegenstelling tot de beperktere traditionele systemen die enkel avondvoorstellingen mogelijk maken”.

1593678776450712 b9791f03 6b8e 49aa 9537 8c7dec94bb6d
© Movie Drive

De openluchtbioscoop is zowel met de wagen als te voet toegankelijk. Voor de wagens zijn er 350 plaatsen terwijl er ook 200 gewone plaatsen zijn. Elke dag zijn er twee voorstellingen terwijl dat verdubbelt in het weekend.

De films die vertoond worden zijn van het klassieke soort. Op het programma staan geen gloednieuwe films, want de organisatie wil de bioscopen niet beconcurreren. Je krijgt wel absolute kaskrakers als Grease, The Blues Brothers, The Exorcist, The Party en cultfilms gaande van Trainspotting over Slumdog Millionaire tot Drive, La La Land of The Big Lebowski. Er is ook een aanbod voor jongeren en kinderen.

Maar het blijft niet enkel bij films: muziekliefhebbers kunnen bij Movie Drive een duik nemen in Elton John's muzikale carrière (Rocketman), de heerlijke muziek van Freddie Mercury herbeleven (Bohemian Rhapsody) of een blitzbezoek brengen aan de Moulin Rouge. Voor de fanaten van actie- en horrorfilms werden onder andere Joker, Get Out, Tarantino’s Death Proof of Lucy van Luc Besson zorgvuldig uitgekozen. De liefhebbers van Belgische films zullen dan weer hun gading vinden in de steeds pittige Panique au Village en Dikkenek of films met de ongeëvenaarde ‘Muscles from Brussels’. Je merkt het al: even opslaan, dit artikel.

Alle info is te vinden op moviedrive.be, incluis de veiligheidsvoorschriften op het vlak van hygiëne.
Je kunt Movie Drive bezoeken van vrijdag 3 juli tot september.

Lees ook

Aanbevolen voor jou