Art & Culture

Jurassic World lanceert een serie op Netflix

Op navolging van de originele Jurassic Park-film uit 1993 en het vervolg daarop uit 1997, komt Netflix op 18 september met Jurassic World: Camp Cretaceous. Om alvast de vele Jurassic-fans warm te maken, dropte Netflix de trailer.
Reading time 2 minutes

In de zomer van 2019 werd door Netflix aangekondigd dat ze aan de slag gingen met een animatieserie in de Jurassic World-franchise. Zo geschiedde: op 18 september 2020 volgt de nieuwe animatieserie van DreamWorks op de blockbuster Jurassic World. In Camp Cretaceous ontmoeten we zes tieners die een avonturenkamp mogen bezoeken op de andere kant van Isla Nublar. De tieners belanden echter in een avontuur als de dino's uitbreken en voor een chaos in het park zorgen. Ze hebben één gezamenlijk doel: overleven. 

Dat dino's nog steeds onze verbeelding tarten, bewijst het hyperpopulaire Instagram account @dinosaurart  die het licht zag dankzij Antwerpenaar Ceriel Copmans. Zelf is hij fan van Jurassic Park sinds zijn 5de jaar: "Op latere leeftijd begon mij op te vallen dat Jurassic Park veel meer is dan een film met dinosaurussen. Alles zit zo goed in elkaar met een waanzinnig oog voor detail, dat het bijna tastbaar wordt." De megafan weet ons zelfs een bijzonder detail te verklappen: "Weinig mensen weten dit, maar Jurassic Park is eigenlijk één groot metafoor over het leven en de rol van de man en vrouw in een gezin." Iets om op te letten dus.

Back to the trailer, want de reacties zijn niet alleen maar lovend: "Spijtig genoeg ontbreekt de magie. Er is veel Hollywood eye candy te zien en in mijn ogen te weinig diepgang." Op het internet wordt er vooral gesproken van een 'goedkoop geanimeerde film' en zouden er in de vorige films te veel clichés te zien zijn. Toch weten de diehard fans: een achtervolging door een T-Rex en Velociraptors die in een donkere ruimte op jacht gaan, dat zie je enkel en alleen in deze klassieker.

Voor nu moet Ceriel het met z'n Instagramaccount doen voordat de film gelanceerd wordt. "In het begin postte ik alleen maar paleo illustraties en was mijn goal om duizend followers te krijgen. Vrienden lachten me uit, maar 80k followers later zijn we hier." We told you: Jurassic heeft een grote fanbase.

Jurassic World: Camp Cretaceous bevat 8 afleveringen van telkens 22 minuten en is vanaf 18 september wereldwijd beschikbaar op Netflix.

Jurassic World: Camp Cretaceous

Lees ook

Aanbevolen voor jou