Art & Culture

Disney+ strijkt neer met kunstparcours in de grootste steden van België

Ter gelegenheid van de lancering van het Disney+ kanaal in België, organiseert de Wallin VZW een street art expo geïnspireerd op de meest iconische Disney figuren. Het resultaat? Een nostalgisch kunstparcours dat door heel het land trekt en jong en oud verrast.
Reading time 3 minutes

Geïnspireerd op de iconische entertainment labels Disney, Pixar, Marvel, Star Wars en National Geographic die onder de Disney+ familie vallen, zijn vijf Belgische artiesten op straat getrokken in vijf grote Belgische steden. Maak kennis met de street art tour die net op tijd neerstrijkt om je Instagram-feed van een dosis Disney-nostalgie te voorzien.

Gent

1600689942430944 gand

Kunstenaar Kitsune Jolene liet zich door The Marvel Hero Project inspireren voor haar werk in de studentenbuurt. In deze Disney+ serie zijn kinderen en tieners de helden die tot het uiterste gaan voor hun gemeenschap, zonder enige beloning voor hun weldaden te verwachten. Disney+ wil hiermee de nobele boodschap delen dat een superheld in het echte leven geen cape of superkrachten nodig heeft, maar dat je creativiteit om problemen aan te pakken de heldhaftigheid is die we echt nodig hebben. Marvel brengt wekelijks een hulde aan deze real life helden op het platform en promoot zo het voorbeeld voor de jongere generatie in onze samenleving.

Antwerpen

1600689976263477 anvers

In Antwerpen is het de Disney+ Orginial-serie The Mandalorian, die zich afspeelt in het universum van de Stars Wars saga, die Toon Van Ishoven inspireerde. Op het Leopoldplein, in het centrum van de stad, heeft de kunstenaar een gigantische Mandalorian en een schattige Baby Yoda afgbeeld. Fans van science-fiction kennen ongetwijfeld deze serie die gefilmd is in een levensechte setting verweven met intergalactische avonturen in de melkweg.

Brussel

1600689995202753 bruxelles

Kunstenaar Cee Pil mag zijn creativiteit botvieren in de Belgische hoofdstad. Om zijn werk te ontdekken dat geïnspireerd is door Once upon a time the Imagineers, trek je naar het Nouveau Marché aux Grains-plein in Brussel. In deze mini-documentaire van Leslie Iwerks ontdekken kijkers wat het betekent om te werken als Imagineers, een team van kunstenaars en ingenieurs die al meer dan 70 jaar bijdragen aan de creatie en productie van verschillende Disney-themaparken over de hele wereld.

Charleroi

1600690013611682 charleroi

Terwijl street art al sterk vertegenwoordigd is in Charleroi, voegt kunstenaar Smok zijn eigen persoonlijke touch toe door zijn muurschildering die Fourchette afbeeldt, de ster van Toy Story 4. Ter ere van de lancering biedt Disney+ een educatieve serie aan die geïnspireerd is op Toy Story, onder de titel Fork Wonders

Luik

/

Voor deze organische fresco in het hartje van de bruisdende stad liet de Luikse kunstenaar Whoups zich inspireren door de wereld van de National Geographic. Whoups' werk is een symbolische ode aan de oceaan, dat 70% van onze planeet bedekt en een ongelooflijke biodiversiteit aan onze planeet biedt. Abonnees van Disney+ kunnen hun passie voor de onderwaterwereld eindeloos voeden dankzij het grote aanbod documentaires. De perfecte escapade zonder het vliegtuig te moeten nemen. 

Tags

bruxelles

Lees ook

Aanbevolen voor jou