Art & Culture

DVF X Ashley Longshore

Van Maya Angelou tot Ruth Bader Ginsburg, in New York stelt Diane von Furstenberg meer dan 30 kleurrijke portretten tentoon van invloedrijke vrouwen door Ashley Longhsore
Reading time 2 minutes

Naar goede gewoonte zorgt Diane von Furstenberg voor een gezonde dosis feminisme in de modewereld. Zo stelt de Belgisch-Amerikaanse modeontwerpster in haar New Yorkse studio het werk tentoon van artieste Ashley Longshore die niet minder dan 37 inspirerende vrouwen portretteerde. 
 

De bijzonder kleurrijke schilderijen zijn een ode aan sterke en invloedrijke vrouwen zoals Michelle Obama, Beyoncé, Ruth Bader Ginsburg (de Amerikaanse opperrechter waarvan het levensverhaal recent verfilmd is in On the Basis of Sex), Lady Gaga, Barbra Streisand, Jacqueline Kennedy, Frida Kahlo, Diana Ross en Oprah Winfrey.

Bij nader inzien is het duidelijk dat de ereburger van Brussel en de artieste voor markante vrouwen kozen die hun stempel drukten op de recente geschiedenis. Daarbij is Diane von Furstenberg ook enthousiast dat ze een vrouwelijke artieste een duwtje in de rug kan geven door haar werk tentoon te stellen in haar studio in hartje Manhattan.

"De eerste keer dat ik Ashley ontmoet heb, was ik onder de indruk van haar levenskracht en dynamisch talent. Ik ben blij dat we samenwerkten om tijdens de maand van de Internationale Vrouwendag een expositie te hebben waarin uitzonderlijke vrouwen uit onze geschiedenis centraal staan. Ik heb Ashley een lijst bezorgd van vrouwen die me geïnspireerd hebben met hun energie en verwezenlijkingen en zij heeft van hun portretten ongelooflijk werk gemaakt”, aldus Diane von Furstenberg.

 

 

Nina Simone

De schilderes heeft haar feministische onderwerpen met kracht en kleur in beeld gebracht, zonder haar gebruikelijke glitter, maar met extra aandacht voor de prints van hun kledij. En zo is de link met DVF en de modewereld compleet.

De tentoonstelling DVF x Ashley Longshore loopt nog tot eind mei in de flagship store van Diane von Furstenberg in de Meatpacking District waarna de werken te koop zullen zijn.

 

Tags

exposition

Lees ook

Aanbevolen voor jou