Art & Culture

Dé 5 kunstzinnige instagram accounts die je moet volgen

Onze lichte instagram verslaving levert vooral veel inspiratie op. Dit zijn de 5 instagram accounts die je moet volgen voor je dagelijkse portie kunst en design.
Reading time 1 minutes
© Designboom

IGNANT

Ignant is een online magazine die kunst, design, fotografie, reizen en architectuur van de bovenste plank toelicht. De zorgvuldig gestileerde instagram feed doet verlangen naar verre reizen, museum uitstapjes en interieurs die hoog op onze wishlist staan.

© Ignant

JUXTAPOZ MAGAZINE

Juxtapoz is een maandelijks magazine uit Amerika die kunst en cultuur in alle vormen deelt met de wijde wereld. Fotografie, mode, film, muziek en boeken zijn slechts een greep uit het aanbod. Denk vooral aan underground, urban en street art.

© Juxtapoz Magazine

VISUAL FODDER

Visual Fodder werd opgericht door de Londense kunst curator Dan Mauger en is één van de meest toonaangevende platforms van visuele kunst. Zijn instagram account biedt je een dagelijkse portie surrealistische fotografie, design en kunst die op zijn minst intrigeert.

© Visual.Fodder

COLLECTEURS

Kunst moet gezien worden. Dat dachten de makers van het platform Collecteurs. Zij vinden dat het hun plicht is om alle kunst die nooit eerder vertoond werd wegens privaat eigendom en archivering, te delen met het grote publiek. The Collective Museum of Private Collections is dus het eerste en grootste online museum die private kunst digitaal en toegankelijk maakt. Een nobel doel.

© Collecteurs

DESIGNBOOM

Designboom werd gelanceerd in 1999 en is daarmee het allereerste en meest populaire online magazine voor architectuur en cultureel design. Scroll door de kleurrijke instagram feed en laat je verrassen door de meest surrealistische, hedendaagse kunst vanuit elke hoek van de wereld.

© Designboom

Lees ook

Aanbevolen voor jou