Art & Culture

Celebs delen massaal de tekeningen van Belgische cartoonist Thaïs Vanderheyden

Kinderboekenillustratrice van beroep Thaïs Vanderheyden en haar man werken beiden als zelfstandigen vanuit huis. Dat haar vier (!) kinderen vanwege de coronacrisis plots óók 24/7 thuis waren, was niet zo evident. Ze kreeg snel door dat een nieuw kinderboek er even niet meer in zat. “Ik heb me dus met mijn potloden tussen mijn kleurende kleuters gezet en ben wat beginnen freestylen. Daar kwam mijn alterego ‘De Quarantaine mama’ uit.”
Reading time 2 minutes
@thaisvanderheyden

Op de cartoons steekt de Belgische Thaïs Vanderheyden de draak aan met situaties waar iedere ‘quarantaine mama’ mee te maken krijgt. Het is namelijk wel voor te stellen dat je je handen vol hebt aan vier koters entertainen, hun boterhammen smeren en het huis in orde hebben. En eh, eigenlijk alles wat er als mama nog bij komt kijken. 

Hoe zou iedere moeder dat gevoel het liefst compenseren? Juist, met een glas wijn en een online shopsessie. Als je dan om de haverklap gestoord wordt met een vraag die begint met: “Mama, mag ik…”, dan is het antwoord voor het gemak maar even automatisch “Ja.”

“Ik ben er dagelijks één beginnen posten op Instagram. Siska Schoeters was de eerste die de tekeningen begon te delen. Binnen de kortste keren gingen ze de wereld rond. Wel met de mankementen van het internet, want onderweg heeft iemand mijn naam eraf gehaald. Balen!”

Ondertussen zijn de cartoons vertaald in het Engels, Frans, Spaans, Oekraïens, en kreeg Thaïs er zelfs eentje doorgestuurd in oosterse tekens. “De tekening van het facetimende kindje en de blote mama, écht gebeurd, is inmiddels honderdduizenden keren gedeeld en kwam zelfs in Hollywood terecht. Iemand stuurde me de post van Jennifer Love Hewitt door. En Kristen Bell postte de tekening in haar stories.”

“Ik ben vooral blij dat ik met mijn tekeningen af en toe iemand aan het lachen kan maken in deze rare dagen. Dus ik blijf doorgaan tot ik al mijn koters terug naar school mag sturen. Het vervolg kan je vinden op mijn Instagram #thaisvanderheyden.”

Deze Instagram-post ging viraal

Lees ook

Aanbevolen voor jou