Art & Culture

Beyoncé's visuele album Black Is King is vandaag gedropt

De laatste toevoeging aan haar imposante oeuvre vertelt een krachtige boodschap. Dit moet je weten over Beyoncé's nieuwe visuele album 'Black Is King'.
Reading time 2 minutes
© YouTube

Het nieuwe visuele album van Beyoncé, Black Is King, is op de nacht van 31 juli uitgebracht. En boy, wat zijn de visuals weer mooi. De aankondiging - die ze voorheen nog weleens vergat - vond afgelopen juni plaats, waarna nu de luxe editie van The Lion King: The Gift te zien is op Disney+. Behalve nieuw beeld, staan op dit visuele album ook drie nieuwe nummers: Already (die je hierboven spot), Find Your Way en Black Parade.

Zoals we van Queen B niet anders verwachten, staan haar clips weer bol van indrukwekkende fashion moments. Ze draagt onder andere een bodysuit van Marine Serre, de Franse it-designer die mode studeerde aan La Cambre in Brussel. Ook outfits van Mugler en Loza Maleombho, een Ivoriaans-Amerikaanse ontwerpster, komen aan bod.

De timing van de film en het album kon niet beter. Enerzijds vanwege het herenigen van mensen in tijden van de pandemie, anderzijds vanwege de Black Lives Matter-beweging met als doel om meer aandacht te krijgen voor de zwarte gemeenschap. Black Is King gaat namelijk over de reizen die zwarte families door de tijd heen hebben meegemaakt. Beyoncé vertelt een krachtig verhaal over grote doelen in het leven hebben. Ze diende als schrijver, regisseur en executive producer voor het project. Die vrouw kan ook alles.

“De film is een tijdloos verhaal dat het heden informeert en hervormt. Een hereniging van culturen en gedeelde overtuigingen. Een verhaal over hoe veel gebroken mensen een buitengewone gave en een doelgerichte toekomst hebben”, laat Disney toepasselijk weten in een verklaring.

The Lion King

Vorig jaar werden we natuurlijk al getrakteerd op de animated remake van Disney's The Lion King. Beyoncé vertolkte de stem van de mooie Nala. Ook maakte ze heel de soundtrack (we hebben het hier natuurlijk wel over Queen B). Daarop waren ook Kendrick Lamar, Jay-Z en, jawel, Blue Ivy te horen.

Het album heette sonic cinema en vertelde een verhaal over Afrika. De muziek, beelden en de Afrikaanse producers werden daarom ook zorgvuldig gekozen. Echter verklappen de reacties op Black Is King ons alvast dat deze lancering een nog krachtiger verhaal zal vertellen...

1596270588654019 beyonce wears black and white printed loza maleombho look marine serre mugler and more for black is king film
Beyoncé in een bodysuit van Marine Serre

Lees ook

Aanbevolen voor jou