Art & Culture

Lady Gaga geeft grootste Covid-19 benefietconcert ooit, met Angèle als live act

Lady Gaga trommelde de grootste namen uit de muziekwereld op voor een ongezien live concert van meer dan 6 uur. Billie Eilish, Celine Dion, Jennifer Lopez en ook Angèle traden gisteren op. De liefdadigheidsorganisatie Global Citizen heeft intussen ruim  $127.9 miljoen dollar ingezameld. Een historisch record.
Reading time 2 minutes

One World: Together at Home Special to Celebrate Covid-19 Workers”, zo klonk de naam van het benefietconcert dat gisteren, op zaterdag 18 april, te zien was via verschillende streaming kanalen. Global Citizens, een internationale organisatie die strijdt tegen armoede, lanceerde dit initiatief samen met Lady Gaga als boegbeeld, om geld in te zamelen voor de strijd tegen Covid-19, de pandemie die heel de wereld treft. Het initiatief is niet alleen bedoeld als geldinzamelactie maar ook als eerbetoon aan alle zorgverleners die dagelijks de strijd met het coronavirus aangaan.

De grootste namen uit de muziekindustrie traden op via een livestream vanuit hun woning, tijdens een show die meer dan 6 uur duurde. Naast onze eigen Belgische Angèle, stonden ook Alanis Morissette, Andrea Bocelli, Billie Eilish, David Beckham, Idris Elba, John Legend, Celine Dion, Elton John, Lizzo en Keith Urban ook op het programma

Herbekijk hier het volledige 'Together At Home' optreden op Youtube. Angèle’s livestream vanuit haar eigen studio is te zien vanaf 5:10:08.

“One World: Together at Home Special to Celebrate Covid-19 Workers

Lady Gaga, curator van het optreden, deelde een emotionele oproep op haar Instagram stories:

"Het is zo belangrijk om wereldwijd samen te werken en de organisatie Global Citizens te steunen om deze corona pandemie te bestrijden en verdere uitbraken te voorkomen. We willen de ernst van deze historische, ongekende en culturele ramp benadrukken."

Ondertussen heeft Lady Gaga bekend gemaakt dat het benefietconcert $127.9 miljoen dollar heeft opgebracht voor de strijd tegen Covid-19.

Lees ook

Aanbevolen voor jou