Art & Culture

Alles wat u moet weten over Game of Thrones

Na twee jaar wachten, komt eindelijk het nieuwe seizoen van de Noord-Amerikaanse serie Game of Thrones uit. Hier is alles wat je moet weten voor je kijkt naar die eerste aflevering.
Reading time 3 minutes

De razend populaire serie Game Of Thrones werd geproduceerd door David Benioff en DB Weiss.

 

5

Zijn het aantal boeken gepubliceerd onder de saga A Song of Ice & Fire van de schrijver George RR Martin.  A Game of Thrones (1996) was de eerste editie, daarna volgden A Clash of Kings (1998), A Storm of Swords (2000), A Feast for Crows (2005) ) en A Dance with Dragons (2011) ... Maar daar eindigt het verhaal niet, er zijn nog steeds twee volumes in de maak! De releasedata voor The Winds of Winter en A Dream of Spring zijn nog onbekend. Maar de boeken zijn al wel uit, dus ze lezen kan je wel al.

 

8

Zijn het aantal seizoenen die deel uitmaken van Game of Thrones. De eerste versie werd vrijgegeven in april 2011 en sindsdien kunnen we niet meer stoppen met kijken.

 

10

Waren de maanden die nodig waren om de zes afleveringen te filmen van deze laatste periode. Elk van de afleveringen duurt tussen de vijftig en tachtig minuten.

 

 

14 april

Was de datum die werd gekozen voor de première. Het begin van het einde is in zicht.

 

73

Is het totaal van het aantal afleveringen van alle seizoenen.

 

239

Zijn het aantal prijzen dat de serie Game Of Thrones ontving, van de lancering tot nu. Ze vielen in de prijzen met onder andere de prijs van de American Society of Cinematographers, Art Directors Guild Awards, BAFTA, maar ze kregen ook een Emmy's en haalden zelfs een Guinness World Record.

595

Zijn het aantal dagen die zijn verstreken sinds het einde van het zevende seizoen.

 

Vergeet niet om vanavond te kijken op Telenet Play en Play More voor de première.

 

Lees ook

Aanbevolen voor jou