Art & Culture

7 feel good tips om Blue Monday te overleven

De meest deprimerende dag van het jaar is hier weer. De feestdagen zijn voorbij, een vakantie is nog niet in zicht, het is maandag en we zitten nog steeds in lockdown, kan deze dag nog slechter? Neen! Dit zijn 7 feel good tips om Blue Monday te overleven.
Reading time 8 minutes
© Instagram / @romeestrijd

18 januari 2021: zijn het de winter blues die een dieptepunt kennen of is het dat bizarre gevoel tijdens de langste maand van het jaar (zo voelt het toch aan) die toevallig toeslaat op de 3de maandag van januari? Wat het ook is, Blue Monday komt hard binnen dit jaar. Niemand houdt van maandagen en al zeker niet wanneer het ijskoud is en niet veel hebt om naar uit te kijken, dankzij de aanhoudende lockdown. L'Officiel heeft je smeekbedes verhoord en heeft een lijstje samengesteld om Blue Monday te tackelen en er alsnog een leuke dag van te maken. Dit zijn 7 feel good tips en activiteiten die je instant een positieve mindset brengen, en waarvoor je het huis niet eens hoeft te verlaten.

1. Boeken die je gedachten verzetten

Boeken nemen je gedachten letterlijk mee naar een andere wereld, die soms wel eens beter kan zijn dan die van jouw. In ieder geval toch beter dan die van vandaag, op Blue Monday. Maak het jezelf lekker gemakkelijk en geniet van een audioboek, ontspannend of zelfmotiverend, of blader door één van je nieuwe koffietafelboeken en droom weg bij het zien van de mooiste foto's en anekdotes uit vervlogen tijden. Of begin vandaag onze challenge van deze lijst van boeken die je in 2021 moet gelezen hebben.

1610958274968369 b
© Instagram / @endlesslyloveclub

2. Je serotonine boosten door een home work-out

We willen 2021 sportief starten, en wat is er beter dan een work-out van thuis uit? We hoeven je niet uit te leggen dat je van 10 minuten bewegen je dosis serotonine al een stevige boost kan geven. En ja, van serotonine word je gelukkig én beter bestand tegen virussen. Van je eigen gym in je living, tot influencers met een killer body vanuit elke hoek van de wereld, sportfanaten treffen elkaar op Youtube of Zoom om samen te zweten tijdens lockdown. Een sessie bootybuilding van The Brick, of een HIIT training van influencer Caro Daur? Met deze 5 workouts maak je komaf met Blue Monday.

1610958294789491 w
© Instagram / @shannonnadj

3. Vind troost in comfort food

Geen liefde zo groot als deze die door de maag gaat. Toegeven aan onze cravings aka indulgence is soms het enige wat de gemiddelde vrouw kan opbeuren. Dus bij deze, we've got your back! Heb je vandaag echt geen zin om te koken, dan besparen wij zelfs het online zoekwerk naar een afhaal maaltijd. Dit zijn de beste culinaire take-out adressen in Antwerpen en Gent. Of betekent koken net wel quality time voor je, maar krijg je al keuzestress van alle kookboeken op het aanrecht, ook dan snellen wij te help. Want wat dacht je van eenvoudige maar overheerlijke recepten van fluffy pancakes, Italiaanse pasta tartufo, een winters eenpansgerecht  of een snelle maar smakelijke curry? Wil je het toch liever over een gezonde boeg gooien, dan raden wij de guilty free brownie, een gezonde pizza of een energizing matcha latte aan.

1610958304155619 f
© Instagram / @amaka.hamelijnck

4. Muziek als therapie

Muziek verricht mirakels, geen wonder dat er trends in de wellness wereld opduiken zoals muziektherapie of sound healing sessies. Maar zover hoef je het vandaag niet te zoeken. Heb je toegang tot Youtube of Spotify, dan kom je al aardag aan je trekken. Beschouw Blue Monday als de perfecte gelegenheid om eens nieuwe artiesten of muziekstromingen te ontdekken. Of het nu de Spotify playlist van Jacquemus is, of de nieuwste muziek van artiesten zoals Billie Eilish en Olivia Rodrigo, of  inspiratie uit dit populair lijstje van 2020, zet even alles aan de kant en schud de benen los en zing luidkeels mee

1610958768620648 muz
© Instagram / @alizeegamberini

5. Retail therapie = online shoppen vanuit je luie zetel

Onderzoek wees al uit dat retail therapy een van de meest effectieve feel good activiteiten is bij de vrouwelijke bevolking. Heb je je smartphone, tablet of pc bij de hand, inclusief visakaart? Want van alle dagen, net op het einde van de solden en aan de start van het nieuwe seizoen, is Blue Monday de ideale dag om een koopje te scoren of te investeren in een nieuw designer item voor het nieuwe seizoen. Mis dan zeker L'Officiel's trendrapport niet: van designer schoenen en  handtassen tot complete looks, dit worden de mooiste trends voor de lente-zomer van 2021.

1610958744301681 sh
© Instagram / @vanessahong

6. Organiseer een moviethon

Bingewatchen schenkt zoveel meer voldoening tijdens een sombere dag als deze. Blue Monday komt als geroepen, want er zijn zoveel nieuwe film- en serie releases in januari dat we de lockdown er dankbaar voor zijn. Op Netflix kan je feel good movies en series bekijken zoals Burlesque, het betere kostuumdrama Bridgerton en de met mode geïnjecteerde hitserie The Queen's Gambit. Terwijl je bij Disney+ heerlijke nostalgie kan oproepen met "10 Things I Hate About You", en de bekende Disney animaties. 

1610958720809216 mov
© Instagram / @queenofjetlags

7. Selfcare in je home-spa. 

We kunnen het niet ontkennen, we leven in een tijd van stress, onzekerheid en ons sociaal leven staat op een laag pitje. Dankzij de lockdown krijgt je huis ineens de allures van een kantoor (een kantoor dat we zelfs niet in het weekend achter ons kunnen laten), waardoor het meer dan ooit nodig is om een moment van selfcare in te lassen. Helaas wordt het nog even wachten op een  facial bij je schoonheidsspecialiste, maar deze 5 tips helpen echt om thuis zelf een wellness-gevoel te creëeren met een eigen DIY home-spa. Nog inspiratie nodig voor het uittesten van een nieuwe beauty of skincare routine? Hier vind je de meest interessante routines om thuis in te lassen.

1610958729811175 s
© Instagram / @dananozime

Lees ook

Aanbevolen voor jou