Art & Culture

6 Instagram-accounts van inspirerende fotografen die mindblowing zijn

Deze visuele talenten zijn er om je dagelijkse dosis inspiratie te geven en je esthetische ervaring te verruimen.
Reading time 3 minutes

Toegegeven: Instagram heeft een plek veroverd in het leven van een groot deel van de bevolking. Terwijl we verzadigd zijn met mooie plaatjes en een eindeloze feed aan content, rest ons de vraag: hoe kweek je een feed met het soort artistieke vonk dat je inspireert in plaats uitput?

Gelukkig delen veel professionele fotografen hun creatieviteit op Instagram, waarbij ze vaak traditionele formats negeren om hun werk direct aan hun trouwe online fanbase te presenteren. Dit zijn onze 6 favorieten, die je esthetische ervaring zeker naar een hoger niveau zullen tillen.

Stel je voor: eindeloze velden met madeliefjes en klaprozen, IJslandse warmwaterbronnen, zanderige woestijnen en jonge meisjes in witte lakens die in slow motion onder de bomen ronddraaien. Dit zijn de beelden die je mag verwachten van Betina du Toit, een Parijse fotograaf wiens werk je zal onderdompelen in een ver universum. Geboren in de buurt van Kaapstad, Zuid-Afrika, legt de jonge vrouw de belichaming van het leven vast in "een nooit eindigende poging om het vluchtige moment waarop alle elementen samenkomen te heroveren" .

Doordrenkt met elementen van magisch realisme, brengt het werk van James J. Robinson een sfeer over die het kader van de fotografie overstijgt, alsof hij een paparazzo was in de wereld die hij zich voor ons had voorgesteld. Deze in New York gevestigde fotograaf met een filmachtergrond, afkomstig uit Melbourne, laat zich inspireren door filmbeelden. Zijn foto's, vaak genomen in het donker in neontinten van smaragdgroen, elektrisch blauw en karmozijnrood, lijken rechtstreeks uit een film van David Lynch te komen.

ChloeHorseman heeft gewerkt voor merken als Glossier , Lisa SaysGah en Orseund Iris, maar ook voor Instagram-muzen als Coco Baudelle en ReeseBlutstein. Haar Lower East Side voldoet aan de visie van de Marais - chique maar sober - waar ze altijd op uitkijkt.

Het platform van Micaiah Carter is een alchemie van de hedendaagse jeugdcultuur, beeldende kunst en streetstyle, waarin mensen van kleur op een bijzondere manier worden afgebeeld. Naast andere projecten fotografeerde de 23-jarige fotograaf uit Brooklyn Serena Williams, Pharrell Williams of SolangeKnowles, evenals advertentiecampagnes voor Nike, Converse en Thom Browne. Door de mix van 70's, warme tinten, vreugde en veerkracht, resulteert deze mix van referenties in een unieke creatieve visie.

De beelden van Heather Hazzan zien eruit als de foto's van Diane Arbus als ze haar werk op mode had gericht. Tussen witte achtergronden en minimalistische stijl legt Hazzan zijn onderwerpen graag vast in hun meest rauwe en authentieke aspect. Een manier om de schoonheid te herinneren van wat er verborgen is onder alle filters en retouches.

Lily-Rose Depp, Pamela Anderson, Hunter Schafer en Jane Fonda zijn slechts enkele van de iconen die Luke Gilford heeft vereeuwigd. Door middel van een oogverblindende esthetiek biedt de filmmaker en fotograaf, gevestigd tussen Los Angeles en New York, een poëtische en filmische kijk op zijn surrealistische wereld, waarbij hij een unieke visuele stijl combineert met een sterk gevoel van intimiteit met zijn onderwerpen.

Lees ook

Aanbevolen voor jou