Art & Culture

12 Netflix-films en series om te huiveren voor Halloween

Met Halloween die voor de deur staat, is het tijd om inspiratie op te doen om een een nachtje te griezelen. Hier zijn 12 Netflix-films en -series om in de (duistere) sfeer te komen voor 31 oktober.
Reading time 2 minutes
Chilling adventures of Sabrina Een serie om te verslinden als aanloop van Halloween. Magie en kattenkwaad versmelten als de mensenheks Sabrina laveert tussen twee werelden: haar leven als sterfelijke tiener en haar familieroeping, de Kerk van de Nacht.
The Addams Family De bizarre leden van de populaire, macabere familie uit de stripboeken van Charles Addams en de televisieserie uit de jaren 60 zijn de ideale Halloween klassieker voor jong en oud.
Love, Deaths & Robots Angstaanjagende wezens, vreemde verrassingen en een duistere samenloop van comedy in deze NSFW-anthologie van animaties, gepresenteerd door Tim Miller en David Fincher. Seizoen 1 van deze serie is te bekijken op Netflix.
In the tall grass Een filmtip om te huiveren...Als een zwangere vrouw en haar broer een enorm veld met hoog gras inlopen om een jongen te helpen, ontdekken ze dat ze daar mogelijk nooit meer uit kunnen komen.
The Blair Witch Project Dè horror film van de jaren 2000. James Donahue vindt opnames van zijn zus, die al lange tijd wordt vermist. Hij trekt met vrienden en een documentairemaker het bos in om haar te zoeken. Niet voor gevoelige kijkers...
The Ritual Vier vrienden die elkaar al lang kennen maar op gespannen voet staan met elkaar gaan op een wandeltocht door de Zweedse wildernis. Zullen ze ooit nog terugkeren?
Marianne De serie voor je dagelijkse portie spanning. Een beroemde schrijfster van horrorverhalen ontdekt bij terugkomst in haar geboorteplaats dat de boze geest uit haar nachtmerries nu ook de echte wereld onveilig maakt. Seizoen 1 is uit op Netflix.
Scream (de serie) De horror cult klassieker van de nineties die bij iedereen in het geheugen gegrift staat kreeg intussen een serie productie erbij. Scream komt in het derde seizoen terug met een gloednieuwe cast en locatie. Volgens de makers wordt het derde seizoen zeer spannend. In het nieuwe seizoen van de serie zal de moordenaar(s) eindelijk met het originele masker te zien zijn, wat ons dus terug brengt naar de Woodsboro van de originele filmreeks.
Ghostbusters Een echte Hollywoodklassieker van de bovenste plank. In Ghostbusters (1984) nemen de slimme, prettig gestoorde paranormaal onderzoekers Peter Venkman (Bill Murray), Ray Stantz (Dan Aykroyd) en Egon Spengler (Harold Ramis) het op tegen losgeslagen geesten.
Superstition Een familie met paranormale krachten moet vechten om hun kleine stadje in het zuiden vrij te houden van boze geesten en bovennatuurlijke bezetenheden.

Lees ook

Aanbevolen voor jou