Art & Culture

100% Made in Belgium: mis het Irisfestival op het Paleizenplein niet!

Van 1 tot 5 mei gaat het Irisfestival in Brussel van start ter ere van de dertigste verjaardag van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest en het 150 jarige bestaan van de Brusselse tramlijn.
Reading time 3 minutes

Zo zal er zaterdag 4 mei het '100% Made in Belgium' concert plaats vinden, met een groot vuurwerk als afsluiter.

Verschillende grote namen in de Belgische muziek zakken voor die gelegenheid af naar het Paleizenplein in Brussel, zoals onder andere het trio van Brusselse rappers L'Or du commun, de popgroep Girls in Hawaii, de rapper Blu Samu en de artiest Todiefor.

Om 18.30 uur bijt zanger Blu Samu de spits af. Hij is een lid van de Brusselse rapgroep Le 77. De Brusselse rappers van L'Or du Commun nemen het over (ze brachten samen met Roméo Elvis een album uit). Verder  zal ook Girls in Hawaii aanwezig zijn (een indiegroep), en DJ Todiefor sluit de tent met een optreden van de songs die hij maakte in samenwerking met Romeo Elvis en het duo Shoeba. Hij is bekend van de nummers Beautiful en Cool Kids die hij uitbracht in samenwerking met Caballero & JeanJass.

Maar nog meer muziek voor de liefhebbers, want ook de avond van 3 mei zal hier op het Paleizenplein het Electro Night festival plaatsvinden: een gratis avond met optredens van verschillende DJ's. Artiesten zoals Claptone, die eerder ook op Tomorrowland optraden, en de bekende Nora en Pure -de 'koninging van de deep house' zoals ze op Coachella werd genoemd- zullen er plaatjes draaien. Net zoals ook DJ Ofenbach, de techno DJ Stereoclip en Laura De Greef (die onder andere aan de zijde speelde van Jamie Jones en Roy Davis).

Vorig jaar telde het concert minstens 100 000 man. Onder andere  Mixity bracht er een eerbetoon aan Jacques Brel. 

Verder kan je er terecht voor gratis activiteiten rond het 150 jarig bestaan van de tram, zoals begeleide bezoeken langs de oude tramroutes. Maar ook exposities zoals die van Sean Hepburn Ferrer (de zoon van Audrey Hepburn) kan je  er bekijken. Hij brengt met zijn Intimate Audrey -reeks, een eerbetoon aan zijn moeder die dit jaar 90 jaar zou zijn geworden. 

Het irisfestival, van 1 tot 5 mei 2019, op de paleis plaats.

Het irisfeest

Lees ook

Aanbevolen voor jou