Beauty

Hoe zorg je het beste voor je haar als je regelmatig sport?

Ontdek zes tips én wat kapselinspiratie om je haar gezond te houden als je regelmatig sport.
Reading time 4 minutes

Het beoefenen van fysieke sport is erg belangrijk voor ons om een goede gezondheid en een gevoel van welzijn in ons hele lichaam te hebben, maar zelfs tijdens de training mogen we niet vergeten om ook voor ons haar te zorgen.

Trichologe (haar- en hoofdhuidspecialist) Viviane Coutinho wijst erop dat we vaak niet de juiste zorg geven voor het reinigen, beschermen of zelfs hydrateren van ons haar.

“Met de flexibiliteit van de pandemie in verschillende staten, keren we terug met fysieke activiteiten in de buitenlucht, bijvoorbeeld een praktijk die de kwaliteit van leven enorm verbetert en super belangrijk is. Maar ons haar lijdt soms onder een slecht beheer van onder meer reiniging, hydratatie en bescherming ”, zegt Viviane.

Ontdek zes tips van de professional om het haar gezond te houden:

 

1 - Span de plukken niet te strak

Degenen met lang haar binden het meestal in een knot of paardenstaart voor de training, wat niet alleen helpt bij het vergemakkelijken van de training, maar ook helpt om ongelukken te voorkomen door te voorkomen dat ze verstrikt raken in apparatuur of apparaten. Maar het is belangrijk om niet te veel aan de lokken te trekken: te veel tractie kan alopecia veroorzaken, dat wil zeggen wanneer er gebreken in de hoofdhuid ontstaan. Kies altijd bevestigingsmiddelen die de haarvezel niet beschadigen of aantasten en maak de lokken losjes vast.

2 - Gebruik beschermingsmiddelen

Als je in de buitenlucht of zelfs in het zwembad traint, moet je de lokken beschermen tegen de schade waaraan ze worden blootgesteld. Zet in op een product met een zonbeschermingsfactor of finishers die je haar beschermen tegen zwembadchloor of zeezout. Dit voorkomt dat je haar zijn natuurlijke vocht verliest.

4 - Hoeden en petten zijn je bondgenoten

Zorg ervoor dat je je hoofdhuid beschermt als je aan de zon wordt blootgesteld met deze vier trendy accessoires. Of kies speciale hoeden en petten die geschikt zijn voor lichaamsbeweging omdat ze een natuurlijke luchtcirculatie in de hoofdhuid mogelijk maken. De tricholoog raadt aan om in accessoires van dit type te investeren om de bescherming te vergroten.

5 - Hygiëne

Wist je dat het ideaal is dat de hoofdhuid na elke training wordt gereinigd? En ja, ook als je iedere dag sport. Dit komt omdat tijdens fysieke oefeningen zweet zich kan ophopen en producten en zelfs vuil kan vasthouden. En het heeft geen zin om alleen een droger te gebruiken om zweet af te voeren, het ideale is om te wassen.

6 - Haarschema

Voor degenen die elke dag fysieke activiteiten uitoefenen, zal het nodig zijn om het haar dagelijks te wassen zoals hierboven vermeld. Hierdoor kunt je het gevoel krijgen dat je haar droger is, maar houd er rekening mee dat dit probleem niet het gevolg is van overmatig reinigen, maar van het ontbreken van een adequaat capillair schema.

Gezonde lokken bevat alle noodzakelijke en belangrijke voedingsstoffen, en dit bereiken we door het gebruik van de juiste producten. Houd een capillair schema aan dat past bij de behoeften van je haar, zodat je je trainingsroutine niet hoeft te skippen.

 

Lees ook

Aanbevolen voor jou