Beauty

Zelf oogpatches maken met ingrediënten uit de koelkast

Last van een vermoeide blik, donkere kringen of lijntjes? Deze oogpatches kan je zelf kan: 4 recepten met ingrediënten die je in de koelkast vindt.
Reading time 2 minutes

De meest gekende truc: aardappelen

De gemakkelijkste en meest bekende manier om sporen van vermoeidheid te verslaan zijn fijngeraspte, rauwe aardappelen.

Meng geraspte aardappelen met een eetlepel bloem en een eetlepel melk.

Week twee wattenschijfjes in dit mengsel en leg deze 15 minuten op de huid onder de ogen. Spoel nadien de huid met koud water.

IJs en melk tegen zwelling

Donkere kringen, zwellingen en lijntjes onder de ogen kunnen aanzienlijk verminderen dankzij het vet in melk, mits deze ijskoud is. Koel dus een beetje melk met ijsblokjes en laat er twee wattenschijfjes in weken. Breng vervolgens aan op de huid onder de ogen.

Yoghurt en room tegen rimpels

Klop een paar eetlepels yoghurt met 2 theelepels rietsuiker en een theelepel amandelolie op. Amandelolie kan worden vervangen door olijfolie.

Als het mengsel niet vloeibaar is, kan je het verdunnen met melk. Dep wattenschijfjes in het mengsel en breng gedurende 15 minuten aan op de huid onder de ogen.

Komkommers en rozen

Rasp de helft van een komkommer, pers de andere helft, vang het het sap op en voeg een beetje rozenwater aan toe. Knip wattenschijfjes in twee en laat ze weken in een mix van komkommer en rozenwater. Laat de wattenschijfjes 10-15 minuten rusten op de huid onder de ogen.

 

Lees ook

Aanbevolen voor jou