Beauty

Waarom je aan het begin van de zomer kiest voor een vitamine C huidverzorging

Vitamine C biedt een heleboel voordelen voor je hele lichaam.
Reading time 2 minutes

Voor lang, zijdezacht haar, sterke, gezonde nagels of een energiebooster... Vitamine C is een onmisbaar ingrediënt in je dagelijkse huidverzorgingsroutine. Nu de zomer in aantocht is, helpt het de UV-stralen op natuurlijke wijze te bestrijden, de tekenen van veroudering te verminderen en je een gebruinde teint te geven.

De beste manier om er het beste uit te halen is met een maskerformule. Het Obagi Medical Professional-C® Microderm polish + mask is verrijkt met 30% vitamine C om te zorgen voor een verjongde, gezonde huid na slechts één behandeling. Het beste deel? Het bevat meer vitamine C dan elk ander product op de markt en laat de huid er enorm stralend uitzien. Met 30% vitamine C zuivert dit gezichtsmasker de huid en bereidt het haar voor op verdere behandeling. Het resultaat? Rimpels worden verminderd, de huidtextuur wordt geëgaliseerd en de huid straalt weer.

1652881658474422 1652796983961257 polish mask texture 1000x1000 1 1
Obagi Medical Professional-C® Microderm polish + mask, € 69,40.

Het regelmatig of zelfs dagelijks gebruik van vitamine C-producten helpt om een doffe huid weer te doen stralen, fijne lijntjes en rimpels te verminderen, acnelittekens te verminderen of de teint te egaliseren. Een andere mogelijkheid is het gebruik van vitamine C in serumvorm. Obagi-C® Fx C-Clarifying Serum is een klinisch bewezen formule om de teint op te helderen en te verjongen. Dit serum bevat arbutine, een belangrijk ingrediënt dat wordt gebruikt om de teint van de huid te verhelderen, en pakt huidproblemen aan die worden veroorzaakt door hyperpigmentatie. Wat resulteert in een egalere teint van de huid. Bruine vlekken of zonnevlekken zijn het gevolg van overproductie van melanine, veroorzaakt door UV-straling van de zon of hormonale veranderingen en genetische factoren. Dit soort serum is dus een musthave-product als je de zichtbaarheid ervan wil verminderen. Het Obagi-C® Fx C-Clarifying Serum bevat ook ascorbinezuur, een krachtige vorm van vitamine C. Het heeft antioxiderende eigenschappen die de tekenen van veroudering verminderen. Vitamine C vermindert rimpels en fijne lijntjes, bevordert de collageenproductie en beschermt de huid tegen toekomstige schade.

1652882200970847 1652797007321520 obagi c c clarifying serum lifestyle
Obagi-C® Fx C-Clarifying Serum, € 113,12.

Natuurlijk is huidverzorging op basis van vitamine C geen vervanging voor een goede zonnebrandcrème. Zowel in de zomer als in de winter is het gebruik van zonnebrandcrème een belangrijk onderdeel van je dagelijkse huidverzorgingsroutine om zongerelateerde problemen te voorkomen.

Lees ook

Aanbevolen voor jou