Beauty

Topmodellen delen backstage beauty geheimen tijdens fashion week

Backstage bij Michael Kors op de laatste dag van New York Fashion Week, zweren topmodellen bij een dosis zelfvertrouwen, selfcare en moederlijk advies als absoluut beauty geheim voor een eeuwige jeugd.
Reading time 4 minutes

Fotografie door Andrew Tess

Een schoonheidsritueel heeft iedereen, of ze nu 5 minuten of een uur duurt. Maar voor een selectie uitverkorenen, het selecte clubje topmodellen, is hun schoonheidsritueel doorslaggevend voor hun carrière. Zij bevinden zich bijna dagelijks in de haar- en makeupstoel om telkens opnieuw getransformeerd te worden naar het schoonheidsideaal van ontwerpers en art directors. Van de punky opsteekkapsels bij Gypsy Sport tot de Euphoria- achtige kleurrijke oogmake-up, modellen moeten maar ondergaan wat de modeweken nu weer voorschotelen. Een rollercoaster van aanslagen op haar en huid.

Het is dus geen wonder dat aan het einde van een wervelende New York Fashion Week met het Europese circuit nog voor de boeg, toptalenten in de industrie benadrukken trouw te blijven aan hun eigen esthetiek als het gaat om beauty tips. Hoewel een experimentele makeup look en picture proof finishing spannend is zolang het duurt, willen modellen ook een eigen signature look die een verlengde is van hun persoonlijkheid om tussen shows door de stad te verkennen of om voor de lens van paparazzi te flaneren. Hoe ze hun signature look bekomen varieert natuurlijk van persoon tot persoon. Sommige zweren bij crèmes en oliën, terwijl anderen de kracht van zelfvertrouwen prijzen. Maar één ding hebben ze wel gemeen: je huid zo jong mogelijk houden temidden van een druk schema en het omarmen van de charme van je individualiteit. Wij vroegen backstage tijdens het Michael Kors lente-zomer 2020 defilé aan Gigi Hadid, Adesuwa en meer om hun advies te delen. Het zal ongetwijfeld weer velen inspireren om dat serum uit hun beautycase te halen voordat ze hun frisse blik op de wereld loslaten, of het nu gaat om castings of een drukke dag op kantoor. Lees hier alle tips en bekijk exclusieve foto's van deze topmodellen.

Gigi Hadid

Gigi Hadid: Ik breng zoveel tijd door met mijn vaste makeup artiest dat we altijd met nieuwe dingen komen. En met Erin Parsons, met wie ik Maybelline doe, doen we altijd wat BabyLips-vochtinbrengende crème aan en nemen we vervolgens een spoolie (zoals voor wenkbrauwen of wimpers) en gebruiken we deze om de dode huid eraf te krijgen.

Adesuwa

Adesuwa: Ik zou zeggen dat mijn vader [mij het beste advies gaf]. Ik denk dat als je gelukkig bent, dan [dat maakt je] sexy, dus het werkt.

 

Giselle Norman en Cara Taylor

Giselle Norman: Mijn beste beauty tip is om een basisolie te gebruiken om make-up aan te brengen. Het komt in een grote pot en je kunt het op Amazon kopen. Mijn oma werkte altijd in de mode, en zij gebruikte het toen al. Het verwijdert gewoon alles in plaats van die make-updoekjes te gebruiken die je huid doen jeuken en vreselijk droogt maken. Dit maakt je huid gewoon glowy en mooi. Dus ja, oma, ik hou van je. Jij bent de beste.

Cara Taylor: Vergeet nooit om lotion in je nek te doen, want als je gezicht er dan na al die jaren nog fris uitziet en je nek slap is, is dat ook geen zicht. Periodt. Met een T aan het einde.

GN: Ook als je naar een kleine casting gaat en ze zeggen "geen make-up", gebruik dan niet zoveel make-up, maar doe een beetje BB-crème aan alleen om kleine puistjes of oneffenheden te bedekken.

CT: Doe dat niet!

GN: Hou je mond, Cara!

CT: Je wordt betrapt!

GN: Nee, dat doe je niet!

Callum Stoddart

Callum Stoddart: Doe elke ochtend eerst wat Aesop vochtinbrengende crème voordat je verder gaat met je ritueel en je bent helemaal goed. Ik heb die tip van een vriend.

Jordan Daniels

Jordan Daniels: Het beste beauty geheim dat ik heb ontvangen, is om elke dag zonnebrandcrème op je gezicht, nek en handen te dragen. Ik kreeg het advies van mijn moeder. En mijn moeder en mijn oma zien er geweldig uit, dus ik ga dat doen totdat het stopt met werken.

Kukua Williams

Kukua Williams: Ik weet het eigenlijk niet. Misschien ricinusolie voor het haar, voor de wortels. Mijn moeder heeft het me geleerd. Altijd mama's woord, letterlijk.

Zie hieronder meer exclusieve polaroids.

1568655850767861 michaelkors andrewtess0031568655850238175 michaelkors andrewtess015
1568655849650933 michaelkors andrewtess0171568655848828203 michaelkors andrewtess007
1568655848301245 michaelkors andrewtess016

Lees ook

Aanbevolen voor jou