Beauty

TikTok's nieuwste beauty hype 'slugging' kan gevaarlijk zijn voor je huid

U weze gewaarschuwd: geloof niet alles wat je ziet op TikTok.
Reading time 2 minutes

TikTok heeft onmiskenbaar zijn succes tijdens de quarantaine verworven. Omdat mensen het huis niet konden verlaten en noodgedwongen het sociale leven moesten inperken, vonden menig jongeren en online gebuikers steun en toeverlaat op het platform.

Wereldwijd begonnen gebruikers tips, rituelen of bizarre gewoontes te delen op vlak van beauty, mode en entertainment. Waarvan de ene al meer aanvaardbaar zijn dan de andere. Let dus op bij het scrollen door TikTok-video's, want sommige beautyhacks of tutorials worden niet door de wetenschap ondersteund en kunnen bijgevolg zelfs gevaarlijk zijn.

 

 

Een van die nieuwe trends die ons doet fronzen, is bijvoorbeeld " slugging ". De techniek bestaat uit het bedekken van de huid met een dikke, allesbedekkende laag vaseline, waardoor een soort glanzend gezichtsmasker ontstaat. De gedachte achter "slugging" is dat door een volledig afsluitende barrière op de huid aan te brengen en deze 's nachts te laten rusten, het verlies van vocht wordt tegengehouden. 

Niets is minder waar, het tegenovergestelde effect is zelfs al aangetoond. De beauty hype slugging voorkomt zelfs dat de huid  's nachts overtollige oliën en bacteriën afgeeft, waardoor puistjes en andere onzuiverheden net wel in de hand gewerkt worden.

 

 

Lees ook

Aanbevolen voor jou