Beauty

Tien tips om de winterblues te verslaan

Nu het zomeruur veranderd is, staat de gure winter genadeloos voor de deur. Deze therapieën en technologisch vernuft hebben hun heilzaam effect al bewezen.
Reading time 6 minutes

De winter nadert snel. Er is geen ontkomen meer aan nu het zomeruur veranderd is en de feestdagen voor de deur staan. Het goede nieuws: de feestdagen, dikke truienseizoen en warme geneugtes als een kruidige chai latte. Het slechte nieuws: de koude temperaturen, een gebrek aan zonlicht en de algemene ellende die gepaard gaat met die twee zaken. Maar wanhoop nog niet, want we kunnen de sombere dagn een beetje draaglijker maken door gerichte selfcare, of dat nu is door een dagje wellness of een meer technologisch vernuft zoals lichttherapie. Wanneer de winterblues toeslaan, bieden wij de redding met een waslijst aan tips die helpen om het koudste seizoen te overleven.

Let wel, je mentale gezondheid dient de nodige, professionele hulp te verkrijgen en met dit artikel bieden wij allesbehalve de uitkomst tegen mentale klachten of depressies als gevolg van de weersomstandigheden. We willen erop wijzen dat deze hulpmiddelen geen vervanging zijn voor medicatie, therapie of wat het beste voor u werkt, maar als één van de onderstaande tips de winterblues een klein beetje kan opbeuren, dan is onze dag goed!

Lichttherapie van Ayo

Vitamine D-lampen zijn aan een opmars bezig als lichttherapie bij depressies, maar het heilzaam effect van de lampen zijn nu ook beschikbaar voor de gewone consument als lichttherapie bril. Deze bril met blauwe lichtglazen van AYO stimuleren je energie, helpen je te slapen en kunnen zelfs jetlags verslaan (dus misschien moeten we er toch een fashionable trend van maken).

Lichttherapieglazen, $ 299, AYO

Net als bovenstaande bril zijn ontwakingswekkers een andere manier om lichttherapie in te schakelen tegen winterblues. Deze wekker simuleert zowel zonsopgang als zonsondergang en biedt zelfs lichtgeleide ademhalingsoefeningen  om te helpen ontspannen.

Somneo Sleep and wake-up light, €179,99, Philips

The Well

Een trend die waarschijnlijk binnenkort overwaait uit New York zijn welzijnscentra. In New York nemen ze hun welzijn zodanig serieus dat ze het als holistische levensstijl promoten. The Well bijvoorbeeld, is een centrum waar je terech kan voor een waaier van verschillende diensten en heilzame services: onbeperkte yoga- en meditatieklassen in lichte ruimtes, gepersonaliseerde één-op-één sessies met een gezondheidscoach en onbeperkte toegang tot de voorzieningen van de club (waaronder een stoomlounge en een bibliotheek). Voor een investering van $375/ per maand ($210 als je jonger bent dan 32) plus een start fee van $500, heb je toegang tot je nieuwe levensstijl. 

Lidmaatschap $375 per maand, The Well

Saje diffuser

Adem diep in, adem diep uit. Ruik je het? Nee? Nou, dan zou je waarschijnlijk een etherische oliediffuser en een fles Saje's Liquid Sunshine Scent moeten kopen. Onderzoek toont aan dat citrus zogenaamd stemmingsverbeterende eigenschappen bezit. Het lichte maar krachtige aroma is perfect om je door de koude winterdagen heen te helpen.

Liquid Sunshine Scent, $ 18, Saje
Diffuser, $ 130, Saje

Chunky gebreid deken

Wie wil nu niet indommelen op de bank onder een extreem zacht wollen deken op een zondagnamiddag? De chunky dekens van  Bearaby zijn gemaakt van super dikke, kwaliteitswol en passen bij elk interieur. Deze dekentjes komen in een verscheidenheid aan leuke kleuren en zullen er net zo geweldig uitzien als ze voelen, of je ze nu in bed of op de bank gebruikt.

The Napper, $ 249, Bearaby

Hondencafé

Niet iedereen heeft de mogelijkheid om een hondje in huis te halen. Als dat helaas het geval bij jou is, hoef je nog niet te treuren. Binnenkort, als we New Yorkers afkijken, drinken we allemaal ons koffietje in een hondencafé. In NYC bijvoorbeeld, is Boris and Horton een hondvriendelijk café in East Village. Je bent welkom zowel met eigen viervoeter als alleen om naar hartelust de harige viervoeters van de eigenaars knuffelen. Af en toe worden er ook events georganiseerd waar je hondjes kan adopteren. Tè schattig! 

Boris en Horton

Kristallen lamp

Waarom trakteer je jezelf deze winter niet op een chique zoutlamp? Van zoutlampen wordt gezegd dat ze de stemming bevorderen, de luchtkwaliteit verbeteren en je helpen beter te slapen, waardoor ze ook gekend zijn als de helende kristallen van lichttherapie. Voor depressies, gevoelens van angst of gewoon een algemeen gevoel van onbehagen, kan de warme gloed en (niet merkbare) trillingen van een Himalaya-zoutlamp je slaapkamer of leefruimte opfleuren, en meer nog, zelfs je kijk op het leven.

Witte Himalaya-zoutlamp, $ 232, spirituele zoektocht

Float-sessie Chill Space

Overweeg eens om wat tijd voor jezelf te nemen en een uur door te brengen in een isolatie- of sensorische deprivatietank (net zoals El in de serie Stranger Things). Van deze sessies wordt gezegd dat ze angsten, stress en depressie verminderen en slaap bevorderen. Als lichttherapie al een effectieve methode is om je blues te bestrijden, dan kan deze nieuwe ervaring een aangename verrassing zijn om je blues te verdrijven met een ervaring die letterlijk het tegenovergestelde is van een SAD-lamp.

Single Float-sessie, $ 105, Chill Space NYC

Schaatsen

Ondanks het slechte weer, is de frisse buitenlucht nog steeds één van de beste therapieën omdat niets de kracht van natuurlijke lichttherapie overtreft. Voor depressies kunnen de effecten van het opnemen van een paar kostbare uren zon een wereld van verschil maken. Je kan maar beter het aangename aan het nuttige koppelen. In de winter is er niets ontspannenders dan de koude buitenlucht op te snuiven tijdens een partijtje schaatsen.

Lees ook

Aanbevolen voor jou