Beauty

Superboost: neurowetenschap zorgt voor een doorbraak in huidverjonging

Neurowetenschappers komen allemaal tot de volgende conclusie: door je hersenen te trainen krijg je een jongere huid! Huidveroudering bestrijden is blijkbaar niet enkel een kwestie van smeren en goede genen. De superboost behandeling en de nieuwste crèmes brengen een oplossing.
Reading time 3 minutes
©Superboost Ikari

Het terrein van de huidverzorging breidt zich uit. Wetenschappers zien een groot potentieel in de complexe relatie die zich afspeelt tussen je brein en je huid.

Omdat het leven van vandaag stressvoller is dan ooit zien ze dat deze mentale toestand ook een weerslag heeft op je vel, het is daardoor immers meer vatbaar voor ontstekingen en je veroudert sneller.

Zo vertelt dr. Veronique Delvigne van Lancôme ons dat het is bewezen dat massages en ontspannende handelingen je veel beter doen voelen en je het leven door een andere bril doen bekijken. Zelfs enkel de handeling van het smeren zelf heeft al een gunstig effect op je huid.

"Massages brengen een positieve verandering in je hersenen teweeg waardoor de aanmaak van stresshormonen vermindert en ook de ontstekingen in je huid verbeteren. Wat mij betreft zouden massages door de mutualiteit moeten worden vergoed want iedereen heeft er baat bij!” Vertelt Veronique Delvigne van Lancôme.

Aromachologie om de communicatie tussen de huid en de hersenen te verbeteren

Ook pionier Shiseido bestudeerde de wisselwerking tussen het brein en de huid en werkte samen met een medische onderzoeksteam (van de universiteit van Harvard en CBRC) dat gespecialiseerd is in die interactie tussen beiden. Ze tillen huidverzorging naar een hoger niveau door gebruik te maken van neurowetenschap aan de hand van producten die ook op je brein inwerken. “Want je hersenen staan inderdaad in constante communicatie met de huid, maar er zijn factoren zoals stress en leeftijd die de overdracht van die neuro-impulsen verstoren.” Vertelt Dr. Nathalie Broussard, hoofd van de wetenschappelijke communicatie bij Shiseido.  

"Het is bewezen dat deze aromachologie de effectiviteit van je product verbetert met 5%.”, vertelt Dr. Nathalie Broussard. "De nieuwe producten van de Benefiance lijn hebben een ReNeura technologie die deze transmissie van signalen naar de hersenen verbetert. Ook bevatten ze ingrediënten die de door stress gevormde blokkages verminderen."

De superboost: het behandelen van je brein voor een mooiere huid volgens het biofeedback principe

Dermatoloog Ilan Karavani is op de hoogte van de nieuwste wetenschappelijke ontdekkingen en zocht naar behandelingen die de communicatie tussen je brein en je huid stimuleren. De oplossing vond hij in Israël, waar zijn roots liggen. “Israël is een voorloper op vlak van high-tech dermatologische behandelingen. Reeds jaren laten vrouwen zich daar behandelen met toestellen die gebruik maken van neurofeedback (biofeedback): bij dit principe beïnvloeden en verbeteren ze je hersenactiviteit en haar patronen door middel van oefeningen. Om je huid te verbeteren trainen we dus de activiteit tussen je hersenen en je huid, je kan het zien als een soort fitness voor je hersenen. De superboost behandeling werkt volgens dit principe. Ze geeft een electrische impuls aan je huid waardoor je hersenen op hun beurt reageren met een kleine spiersamentrekking (een mini spasme). Hierdoor leg je een soort vernieuwd ‘circuit’ aan tussenbeide, met een betere communicatie als gevolg. Het resultaat is dat je eigen hersenen je huid aanzetten zich te herstellen en zich te verjongen. Hoe meer dit circuit wordt gebruikt, hoe vlotter die communicatie loopt, dus met elke ‘Superboost’ behandeling boek je een blijvend resultaat.”, vertelt dokter Karavani. 

Voor een superboostbehandeling kan je terecht bij IKARI in Antwerpen, Jan Van Rijswijcklaan 162/1B, tel:+32 (0)3 303 77 44. www.ikariskinexperts.com.

1555322419429468 75fc8a24 7b06 4098 a3bd 78c322532d65 1050x550
©IKARI

Enkele voor en na's van de superboost behandeling

1555320187522468 schermafbeelding 2019 04 15 om 11.22.401555320187104849 marieclaire superboost 2 768x543

Lees ook

Aanbevolen voor jou