Beauty

Soap Brows: vanwaar komt dè wenkbrauw trend van het moment?

Dè sensatie onder make-up artists en beauty lovers. Hier ontdek je vanwaar deze trend komt en bovendien, hoe je deze thuis zelf creëert.
Reading time 2 minutes
Instagram @dualipa

Als je door beauty- of modemagazines bladert, heb je ze ongetwijfeld al gespot. Natuurlijke, volle, zelfs een tikkeltje weerbarstige wenkbrauwen aka soap brows. Ze ogen nogal 'wild'.

De trend heeft intussen al veel volgers achter zich weten te scharen. Veel vrouwen adopteren gemakkelijkheidshalve deze meer realistische stijl van wenkbrauwen in plaats van perfect getrimde wenkbrauwen. Herinner je je nog de trend van eyebrow threading? Bovendien is deze trend heel gemakkelijk thuis te testen, zonder dat een bezoekje aan een browbar vereist is. Laat je nog even inspireren door deze soap brows van bekende gezichten en houd je wenkbrauwborstel in de aanslag. Het geheime ingrediënt van deze trend lees hieronder.

1 - Deze trend werkt bij elke wenkbrauw, zolang je maar stopt met plukken en die overtollige haartjes hun gang laat gaan. Ben je gezegend met volle wenkbrauwen, dan is deze trend piece of cake. Voor wie dunne wenkbrauwen heeft: er bestaan gels en serums om je haargroei te stimuleren, niet opgeven is de boodschap. 

2 - Neem vervolgens een wenkbrauwborsteltje en vloeibare zeep bij de hand. Borstel je wenkbrauwen van onder naar boven. Kies daarna een harde zeep (een blokje), glycerinezeep of zelfs haargel.

3 - Natuurlijk wil je dat je soap brows de hele dag goed blijven zitten. En dat verklaart meteen de oorsprong van de naam van deze trend. Met zeep blijven de haartjes van je wenkbrauwen langer op hun plaats zitten, dan bijvoorbeeld een gel voor wenkbrauwen. Vandaar de naam soap brows! Breng de zeep aan op je wenkbrauwen door middel van een wattenstaafje, verdeel de zeep over alle haartjes in een opwaartse beweging. Controleer wel even het weerbericht voor je aan de slag gaat. Als het erg warm is, is een zeep met een meer consistende textuur aangewezen dan een vloeibare zeep. De klassieke glycerinezeep is perfect voor elk weer èn geeft je wenkbrauwen een krachtige look in een handomdraai.

Lees ook

Aanbevolen voor jou