Beauty

Onze 8 favoriete parfums voor het najaar 2019

8 geuren die het gevoel van vrijheid en onafhankelijkheid belichamen, brengen ons dit najaar terug naar een olfactorische elegantie.
Reading time 5 minutes

Voorgesteld als het manifest van een generatie die voorstander is van diversiteit, wakkert de allereerste geur Valentino, een ode aan het vieren van ons zelf aan. Een symbool die beschouwd kan worden als een aristopunk, geboren te Rome. Het parfum? Een trio van jasmijnbloem herdefinieert de olfactorische archetypen van vrouwelijkheid. Dit florale stukje haute couture, gemengd met bourbon vanille, is modern met een ondeugende schok van een houtachtige ondertoon.

Born in Roma, Valentino, 100 ml.

Een mannelijke toets, en toch verschrikkelijk vrouwelijk, een heel verrassende mix van scherpte en weelde: vrijzinnig, Yves Saint Laurent schudt de codes van cool en sexy. De nieuwe creatie van parfumeurs Anne Flipo en Carlos Benaïm is gebaseerd op contrasten en herinterpreteert de mannelijke toets van parfum om het onweerstaanbaar vrouwelijk te maken. Lavendelhart, weelderige oranjebloesem, Madagascar vanille en klassieke barnsteen vormen samen een ongewone geur. Om te dragen volgens je eigen regels.

Libre, Yves Saint Laurent, 90 ml.

"Met Gabrielle Chanel Essence wilde ik naar het essentiële, naar de kern van het parfum, om het opnieuw te creëren, met een meer wellustige variant", legt Olivier Polge uit over de Chanel geur. In 2019 vindt Eau de Parfum Gabrielle Chanel zichzelf opnieuw uit met Gabrielle Chanel Essence. Bekend en toch weer uniek, deze nieuwe geurvariatie is levendiger en weelderiger.

Geïnspireerd door de essentie van Gabrielle's uitstraling, schijnt ze intens. Het nodigt elke vrouw uit zichzelf te vervullen en te ontplooien, haar instinct te volgen, haar vrijheid tot uitdrukking te brengen en zichzelf te laten gelden. De charme van deze wellustige nieuwkomer werkt als een onthuller van identiteit. De geur maximaliseert het stralende charisma van de drager. Onweerstaanbaar.

Gabrielle Chanel Essence, Chanel, 100 ml.

 

"Ik stelde me deze nieuwe versie van JOY voor rond een idee van een explosie van bloemen, zo helder als vuurwerk. Ik wilde de fysieke kant ervan accentueren, het een nieuwe plaats geven, zijn stempel benadrukken door nog meer volume aan het bos te geven. Geconcentreerder, sensueler.', zegt François Demachy, parfumeur-ontwerper van Dior. De nieuwe Joy Eau de Parfum Intense is een vederlichte geurbom die samensmelt en toch overal een kleurrijke indruk laat. Een opgewekt gevoel waarin we duiken zonder vrees en die de zintuigen prikkelt.

Joy Eau de Parfum Intense, Dior, 90 ml.

Sinds 2004 vertaalt Giorgio Armani de essentie van zijn Armani/Privé Haute Couture collecties in exclusieve geuren. Gedistilleerd uit zeldzame grondstoffen, geeft elke geur dezelfde balans aan, die van compromisloze perfectie.

Armani onthult zijn MUSC SHAMAL, geïnspireerd op de intense en persistente, oosterse wind waaraan de geur zijn naam ontleent. Amber en cederhout worden gecombineerd om een ​​sensualiteit en een noot van poeder te creëren, versterkt door subtiele vanille-noten. Verlicht door een boeket van rozen en jasmijn, terwijl een samenspel van Noreenal, een eigentijdse aldehyde met frisse en fruitige noot, met citrustonen, body geeft aan een oase van muskus.

Shamal Musk, Armani Private, 100 ml.

De iconische fles van de Loewe Aura-familie maakt plaats voor een nieuw silhouet dat de geur opnieuw interpreteert en de waarden van het merk belichaamt. Een minimalistisch formaat zoals een leeg canvas waarop de kunstenaar met een borstel een gouden lijn tekende, versterkt met een stop van plataan als eerbetoon aan de natuur, een onuitputtelijke bron van inspiratie voor Loewe.

Deze royale geur is gearticuleerd op een cirkelvormige as met de vloeibaarheid van een aura. Bloemig en haast smakelijk, deze eau de parfum bevat 20% etherische oliën - inclusief die van magnolia, die de hoofdrol speelt in het parfum en waar het ook naar vernoemd werd. Een primeur voor het huis. Het parfum combineert musk met sandelhout en rode bessen om de oase van magnolia kracht bij te zetten en maakt van deze geur een suggestieve waas van vrouwelijkheid.

Aura Pink Magnolia, LOEWE, 100 ml.

Carolina Herrera lanceert Good Girl Dot Drama Eau de Parfum, een nieuw collectors item geïnspireerd op de iconische polkadot stippen en gerepresenteerd door Karlie Kloss, de muze van de parfum. Ondeugend en veelzijdig, dit nieuwe geurtje zet de bolletjesprint in de schijnwerpers op een elegant flacon, een iconisch motief dat al sinds de oprichting van het merk in 1981 meegaat.

Wat de geur betreft, de lichtheid van jasmijn en tuberoos (versterkt door bergamot, damastroos, citroen en lelie) staat in fel contrrast met de donkere ondertonen van tonkaboon en cacao (gekenmerkt door vanille, amandel, kaneel en kasjmier). Een collectors item dat in de voetsporen treedt van Lauren Bacall, Rita Hayworth en Tippi Heddren, de muzes van Alfred Hitchcock.

Good Girl Dot Drama, Carolina Herrera, 80 ml.

Rode en blauwe spatten verf op de witte canvas fles met goudkleurige accenten weerspiegelen het goud van de sculpturale dop. In 2019 lanceert Sisley een explosieve en kleurrijke versie van de Eau du Soir, geïnspireerd door de "Action Painting" beweging, ontstaan in de jaren 1950. Als eerbetoon aan abstract expressionisme, bevat deze kostbare en dynamische creatie de bloemige en chypre geur die bijdroegen tot het succes van Eau du Soir.

"Dripping Fantasy" limited edition Eau du Soir, Sisley, 100 ml.

Lees ook

Aanbevolen voor jou